(foto) Winerist: 10 cele mai bune vinuri din Moldova pentru anul 2015

bestmoldova
Foto:Cele mai bune vinuri din Moldova PC: winerist

Cel mai bun site de călătorii în 2014, Winerist, cu suportul Asociației Somelierilor din Moldova a realizat un top 10 a celor mai bune vinuri produse în Moldova pentru anul 2015.

Moldova anual produce și exportă tone de vin, a cărui gust select și revigorant bucură consumatorii din Polonia, România, China, Kazakhstan.

Atunci când veți vrea să recomandați un vin bun, amintiți-vă de această listă de pe Winerist.

#1.  Cricova Grand Vintage 2006

 

PC: cricova.md
PC: cricova.md

Producător: Cricova
Tipul vinului: Spumant

Cricova este cunoscută datorită spumantelor sale de-o calitate excepțională și a jocului de arome, de asemenea și culorilor oferite de savurosul vin spumant. Mai multe detalii poți să le găsești pagina oficială Cricova.

 

#2. Riesling de Rhein, Late Harvest 2010

 

PC: unvinpezi.ro
PC: unvinpezi.ro

Producător: Fautor
Tipul vinului: alb sec

Pe lângă faptul că vinul reușește să combine perfect aroma gutuilor și fructelor galbene, acesta balansează gustul dulce și cel acid. Mai multe detalii despre vinurile Fautor poți găsi pe pagina lor de Facebook.

 

#3. Pinot Grigio 2012

 

PC: purcari.md
PC: purcari.md

Producător: Purcari
Tipul vinului: Alb corpolent

Aromă proaspătă cu aluzii uşoare de fructe. Gustul pur, viu se transformă în postgust de durată ce se remarcă prin tonuri armonioase de migdal. Se asortează perfect cu bucate din peşte, crustacee, caşcaval cu cheag tare, mâncăruri suculente de pui şi cu legume la grătar. Pentru perceperea unei arome şi a gustului deplin al acestui vin formidabil, se recomandă a fi servit la o temperatură de 8-10°С. Mai multe detalii despre vin poți găsi pe pagina Purcari.

 

#4. Negru de Purcari

 

PC: purcari.md
PC: purcari.md

Producător: Purcari
Tipul vinului: roșu

Vinul maturat roşu sec Negru de Purcari – categoria Rezervă, se remarcă printr-un buchet rafinat cu nuanţe de prună, ciocolată şi smochine, care se dezvoltă în timp dezvăluind arome fine de licorice şi şofran. Gustul catifelat, armonios, asortat perfect cu tonuri de fructe şi maturare de stejar. Buchetul uimeşte cu un rafinament deosebit al aromei de afine şi vanilie. Vinul, cu gustul său nobil şi magnific, fascinează acum, şi a cărui valoare va creşte cu fiecare an.

 

#5. Merlot Kvint 2009

 

Merlot Kvint 2009
Merlot Kvint 2009

Producător: Kvint
Tipul vinului: roșu

În buchetul vinului sunt prezente arome puternice de coacăză neagră, prună și vișină. Poate fi combinat cu carne de vită și diferite soiuri de cașcaval.

 

#6. Lupi Gitana Winery 2009

 

PC: perfecte.md
PC: perfecte.md

Producător: Gitana
Tipul vinului: roșu

Gust echilibrat și puternic combinat cu note fine de prune și mure, cu toate acestea poate fi resimțită aroma de boabe de cafea și lemn dulce. Acesta ne bucură cu o culoare intensă rubinie și mici nuanțe de violet. Poate fi servită cu carne la grătar, ciuperci la grătar sau tipuri de legume. Mai multe informații despre acest vin poți găsi aici.

 

#7. 5 elemente

 

PC: wine.md
PC: wine.md

Producător: Equinox
Tipul vinului: roșu sec

Vin roșu sec de calitate matur, cupaj din cinci soiuri de struguri roșii. maturat în baricuri timp de 18 luni.

 

#8. Feteasca Neagră 2011

 

PC: allmoldova.com
PC: allmoldova.com

Producător: Et Cetera
Tipul vinului: roșu

Fetească Neagră, roada anului 2011 – vin roşu sec, fabricat din soiul de struguri autohton Fetească Neagră, maturat în butoaie de stejar timp de 15 luni. Iubitorii de vinuri bune nu vor rămîine indiferenţi la buchetul bogat de fructe uscate, la gustul nobil complex şi la post-gustul plăcut de lungă-durată. Detalii despre vin găsești aici.

 

#9. Rara Neagră

 

PC: alinamemet.com
PC: alinamemet.com

Producător: Chateau Vartely
Tipul vinului: roșu

Vinul face parte din ediția “Winemaker’s  Edition” și bucură cu o aromă puternică, dar în același timp delicată de fructe de pădure. Informații suplimentare despre acest producător găsești aici.

 

#10. Cabernet Mezalimpe

 

PC: madein.md
PC: madein.md

Producătorul: Mezalimpe
Tipul vinului: roșu

Vinuri are o culoare roșie închisă cu o aromă pronunțată de fructe de pădure și vanilie. Face parte din soiul clasic Cabernet Sauvignon cu un gust complex și bogat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine