(video) Doi tineri reținuți cu mascați pentru furturi în valoare de jumătate de milion de lei

foto12-700×352
Foto:Furau doar bani şi bijuterii din aur

Doi tineri cu vârstele de 19 şi respectiv 20 ani, originari din Chişinău şi Orhei, sunt bănuiţi de pătrunderi în locuinţe prin forţarea geamurilor din termopan, de unde furau bani şi bijuterii din aur.

Ultima spargere a avut loc în ziua de 20 martie curent, într-o casă din orașul Cricova, de unde au furat mijloace financiare în sumă de 3.000 dolari SUA şi bijuterii din aur în valoare de circa 100.000 lei.

Potrivit datelor preliminare, aceştia ar fi comis cel puţin şase infracţiuni, aducând pagube materiale proprietarilor în sumă de aproximativ jumătate de milion de lei. Este de menţionat că printre victime a fost şi un italian, din locuinţa căruia i-au fost sustrase bunuri materiale de preţ, acte de identitate şi câteva mii de euro.

Astfel, în cadrul acţiunilor speciale desfăşurate, bănuiţii au fost localizaţi şi reţinuţi cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger” a IGP. Ulterior, fiind desfăşurate percheziţii autorizate la domiciliile lor, poliţiştii au depistat bijuteriile şi mijloacele financiare sustrase, precum şi automobilul unuia dintre bănuiţi, de model „Mercedes-Benz CLK”, cu care se deplasau la furturi.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru jaf şi furturi în proporţii deosebit de mari. Ei riscă închisoare pe un termen de la 8 până la 12 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine