Milan Kundera va lansa noua sa carte în limba engleză în această vară

milan-kundera-1_3350
Foto:Milan Kundera PC: detodouunpocco.blogspot.com

Autorul ceh, Milan Kundera, își va lansa în varianta engleză noua sa carte „The Festival of Insignificance”, această carte fiind prima după o pauză de 13 ani de la ultima sa lansare.

„Sărbătoarea neînsemnătății” a fost lansată în Italia în 2013 și a devenit foarte populară în Franța, Spania și, desigur, Italia.

Cartea a fost tradusă din franceză în engleză de către Linda Asher, în vara anului 2014, iar Faber, editura care lansează cartea, o descrie ca „o privire comică, dar și strâmbă a inconsistenței vieții și a politicii, povestită de patru prieteni prin viața de rutină din Parisul modern”.

 

The Festival of Insignificance PC: revista-lecturas-tu-red.blogspot.com
The Festival of Insignificance PC: revista-lecturas-tu-red.blogspot.com

Milan Kundera s-a născut la Brno, Cehoslovacia, în 1929, apoi a emigrat în Franța. Kundera mai este cunoscut după cărțile „Insuportabila ușurătate a ființei”, „Nemurirea” sau „Viața e în altă parte”.

Un citit din „O întâlnire” de Milan Kundera, carte terminată în 2009 (pagina 136, editura Humanitas, traducere din franceză de Vlad Russo):

„Dar oare era prietenie? Există o relație umană care, în cehă, se numește soudruzstvi, adică „prietenia camarazilor”; simpatia care-i unește pe cei ce duc aceeași luptă politică. Când devotamentul comun față de cauză dispare, motivul simpatiei dispare și el. Numai că prietenia supusă unui interes superior prieteniei n-are nimic de-a face cu prietenia.

În vremurile noastre am învățat să supunem prietenia față de ceva pe care-l numim convingeri. Ba chiar o facem cu mândria unei rectitudini morale. Trebuie, într-adevăr, multă maturitate ca să înțelegi că opinia pe care o aperi nu e decât o ipoteză preferată, cu necesitate imperfectă, probabil trecătoare, pe care doar cei foarte mărginiți o pot socoti certitudine sau adevăr. Contrar puerilei fidelități față de o convingere, fidelitatea față de un prieten este o virtute, poate singura, ultima.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine