(video) Suita „Moldoveneasca” din filmul care ne va reprezenta la Expo Milano 2015

joc3
Foto:Ansamblul Joc

Pavel Brăila a publicat pe contul său de YouTube o secvență din filmul de lung metraj „Joc. Energy of life” care va reprezenta Moldova la World Expo Milano 2015. În video putem vedea dansul „Moldoveneasca” al ansamblului Joc.

Filmul „Joc. Energy of life” este prima producție de lung metraj în istoria Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare (ANADP) „JOC” – el va include 11 cele mai reprezentative prestații ale ansamblului, un bogat set de costume și accesorii tradiționale, dar și frumoase secvențe cu Orchestra ANADP „JOC” – toate cu participarea activă a Maestrului Vladimir Curbet. Din cuvintele lui P. Brăilă: „ANADP „JOC” ne-a făcut țara renumită de la Est la Vest. Ar fi fost o mare nedreptate să nu se realizeze o producție profesionistă, în special în ajunul aniversării de 70 de ani a ansamblului și a participării Moldovei la World Expo 2015”.

ANADP „JOC” a fost fondat la Chișinău în anul 1945, fiind condus de Maestrul V. Curbet din 1958 și până în prezent. Pe parcursul a 70 de ani de activitate concertistică, ANADP „JOC” a promovat cutumele moldovenești prin energia dansului și frumusețea portului național. „Moldoveneasca”, „Brâul”, „Ţărăneasca”, „Bătuta”, „Căluşarii”, „Hora”, „Crăiţele”, „Hangul”, „Mărunţica”, „Răzeşească” sunt doar o mică parte din repertoriul realizat în cadrul a mai mult de 7.000 de concerte și festivaluri, în mai mult de 20 de țări ale lumii!

MIEPO, în calitate de implementator de proiect, este în proces de pregătire a strategiei de comunicare, conținutului de pavilion și activităților în cadrul World Expo 2015 – toate fiind destinate formării și promovării imaginii Moldovei ca a unei țări ce își urmează cursul de dezvoltare prin inovație, cinstind tradițiile. Filmul „Joc. Energy of life” este parte integrală a acestui concept, reprezentând energia, spiritul pozitiv și dragostea de viață a moldovenilor.

World Expo este cea mai importantă expoziție universală mondială – inaugurată în 1851, vine să celebreze succese din diverse domenii, inclusiv tehnologii, inovații, arhitectură și artă. Drept exemplu, în 1889, la ediția din Paris a World Expo, a avut loc instaurarea turnului Eiffel. World Expo 2015 va avea loc la Milano în perioada mai-decembrie. Această ediție va fi desfășurată sub motoul: „Feeding the Planet. Energy for life” și va atrage, conform pronosticurilor, un flux de circa 20 mln de vizitatori din toată lumea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine