Stephane Bride: Autoritățile de la Bruxelles ne asigură susţinere şi ajutor

ministru
Foto:Ministrul Economiei, Stephane Bride PC: Ministerul Economiei

Ministrul Economiei, Stephane Bride, a oferit un interviu pentru Agora. În cadrul acestuia, oficialul a vorbit despre vizita recentă de la Bruxelles, acțiunile ce urmează a fi întreprinse de minister pentru implementarea DCFTA și sporirea calității producției autohtone.

„Am revenit mult mai optimist decât plecasem. În ultima perioadă, spaţiul nostru mediatic este dominat de opinii pesimiste şi tot felul de prognoze apocaliptice, descurajatoare pentru cetăţeni. Într-adevăr, perioada prin care trece acum Republica Moldova nu este una de aur, e o perioadă plină de provocări şi dificultăţi, dar sunt sigur că o vom depăşi. Pentru că de asta au nevoie urgent cetăţenii, pentru că ne-am asumat angajamentul şi pentru că avem susţinerea partenerilor europeni.

Cât despre cum privesc autorităţile de la Bruxelles Guvernul de la Chişinău, ei au răspuns deja la această întrebare în ziua când ne-au asigurat de susţinere şi ajutor în continuare. Urmează să ne îndeplinim angajamentele şi să apăsăm acceleratorul pe implementarea reformelor incluse în agenda de Asociere”, spune Ministrul Economiei, Stephade Bride.

Acţiunile care urmează să le întreprindă Ministerul Economiei pentru implementarea DCFTA sunt incluse în Planul Național de Implementare a Acordului de Asociere, aprobat prin Hotărârea Guvernului 808 din 7 octombrie 2014. Este un document voluminos şi amplu, ce cuprinde o perioadă de trei ani. Ministerului Economiei îi revine să implementeze un şir de reforme de adaptare a paradigmei economice la prevederile DCFTA, ceea ce la nivel sectorial înseamnă: asigurarea securității energetice a țării și promovarea eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie; continuarea procesului de modernizare a sistemului infrastructurii calității; eliminarea constrângerilor de ordin administrativ în mediul de afaceri și asigurarea unui dialog eficient și permanent cu sectorul privat; implementarea politicilor de protecție a consumatorilor și supraveghere a pieței și racordarea acestora la rigorile europene ş.a.

Continuarea interviului o citiți pe Agora.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine