Partidul lui Leancă se va numi Partidul Popular European din Moldova

BELGIUM-EU-MOLDOVA
Foto:Iurie Leancă PC: epochtimes-romania.com

Fostul Prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a făcut public numele viitorului său partid care intenționează să-l lanseze. Acesta se va numi Partidul Popular European. Politicianul susține că a cerut Ministerului Justiției să se expună dacă poate utiliza această denumire.

„Noi am decis că se va numi PPE, avem deja un răspuns de la Ministerul Justiției, prin a ni se recunoaște dreptul de a utiliza această denumire PPEM. În momentul în care demarăm procedura de înregistrare, vom utiliza această denumire. Ce se va întâmpla mai departe, să vedem”, a declarant astăzi Iurie Leancă.

Politicianul a făcut declarații și despre când va fi lansată formațiunea. „Planificam chiar să facem asta astăzi, dar am înțeles că astăzi este o eclipsă și nu vrem să fim eclipsați de nimeni. În mare parte suntem gata. La începutul săptămânii viitoare vom ieși în față cu acel grup de inițiativă și vom demara procedura de adunare a semnăturilor pentru înregistrarea partidului”, a declarat deputatul.

Reamintim că pe 27 februarie Iurie Leancă a părăsit rândurile PLDM.

Până acum, la proiectul pe care Leancă intenţionează să-l lanseze au anunţat că se alătură fostul vicepremier Eugen Carpov, Victor Lutenco care a demisionat din funcţia de director al Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, viceministru de externe, Valeriu Chiveri care de asemenea a dimensionat din acest post, Iulian Groza viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene în iunie 2013 și Oazu Nantoi, Directorul de programe la Institutul de Politici Publice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine