Posturile TV ruse ar putea să dispară din Republica Moldova. După PD, confirmă și PLDM

rosia
Foto:PC: www.evz.ro

După ce zilele trecute presa a scris că PDM a depus o inițiativă legislativă prin care ar putea fi interzise aproape toate posturile TV rusești care sunt retransmise pe teritoriul Republicii Moldova, președintele comisiei parlamentare responsabile de mass-media, Valeriu Hotineanu, confirmă că un grup de lucru mixt PLDM-PD lucrează la un astfel de proiect.

Potrivit adevărul.md, Hotineanu a declarat că proiectul trebuie discutat cu multă atenție. El crede că acest proiect este mai degrabă comun – PLDM-PD și că va fi semnat de deputații din ambele fracțiuni.

Reamintim că anterior și deputatul democrat Sergiu Sîrbu a confirmat pe o rețea de socializare că cele două formațiuni discută despre un astfel de proiect.

Inițiativa legislativă privind interzicerea transmiterii pe teritoriul Republicii Moldova a posturilor de televiziune care nu au semnată Convenția Europeană i-ar aparține deputatului Vlad Plahotniuc și altor deputați din PD. Astfel, practic, niciun post rusesc nu va mai putea fi retransmis. E vorba în special despre emisiunile informative produse în Rusia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine