Vrei să te simți în pielea unui deputat? Participă la o excursie ghidată în clădirea Parlamentului

11021234_887247861297742_6334210810080655115_n
Foto:Parlamentul Republicii Moldova

Orice doritor poate vizita clădirea renovată a Legislativului în cadrul unor tururi ghidate. Vizitatorii au oportunitatea să cunoască mai multe despre rolul, structura și funcțiile organului legislativ suprem al țării, procesul legislativ și activitatea deputaților.

Vizitatorii au acces liber în sala de ședințe în plen a Parlamentului și în sala de presă. Totodată, vizitatorii pot solicita prezența, în cadrul turului ghidat, a unui deputat sau a unui grup de deputați, iar la finalul vizitei pot face poze și lăsa mesaje în Cartea de sugestii a Parlamentului.

Vizitele ghidate sunt organizate în zilele de luni, marți și miercuri pe durata sesiunilor parlamentare, între orele 9.00 – 16.00 și au o durată de maximum 60 de minute fiecare.

Cetățenii pot asista și la ședințele plenare ale Parlamentului, în limita locurilor disponibile din sala de ședințe și în ordine prioritară.

Doritorii de a participa la un tur ghidat în Parlament pot expedia o cerere în adresa Secretarului general al Parlamentului, prin e-mail, pe adresa infoparlamentrm@parlament.md sau pot solicita informații la numărul de telefon: 022 820 390. Totodată, cetățenii din raioane pot trimite solicitări pentru vizite în Parlament la oficiile teritoriale din Edineț, Orhei, Leova și Comrat. Datele de contact pot fi găsite aici.

Cererile vor fi expediate cu cel puțin 7 zile înainte de ziua preconizată a vizitei. La cerere se vor anexa lista cu numele și prenumele persoanelor care solicită accesul și datele de contact ale persoanei responsabile de grup. Grupurile vor fi formate din maximum 30 de persoane. La intrarea în edificiul Parlamentului, vizitatorii vor prezenta un act de identitate.

Parlamentul organizează excursii ghidate în clădirea renovată a Legislativului începând cu februarie 2014. Pe parcursul anului trecut, Parlamentul a fost vizitat de circa 2.400 de cetățeni, fiind organizate 96 de tururi ghidate. De asemenea, în cadrul celor două ediții ale Zilelor ușilor deschise, peste 4.000 de cetățeni au vizitat Parlamentul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine