Ruta Mea – platforma ce te va ajuta să găsești rutele potrivite pentru călătoriile tale prin Moldova

buses
Foto:PC: dontstopliving.net

Când hoinărești prin localitățile Moldovei, o misiune foarte importantă, care trebuie respectată cu sfințenie, este verificarea rutelor de călătorie spre noile tale locații.

În cazul în care nu găsești peste tot orarele necesare, platforma Ruta Mea îți vine în ajutor.

Ruta Mea are scopul de a te ajuta atunci când ai nevoie acută de a afla rutele autobuzelor necesare ție, având și costurile acestora, pentru a putea compara toate sugestiile posibile.

Ideea aplicației îi aparține lui Constantin Colac, un absolvent al Liceului „Mircea Eliade”, care a plecat la studii în Olanda direct după absolvire. „Am studiat la specialitatea Comunicare Internațională timp de trei ani. Deși sunt recunoscător posibilității de a studia peste hotare, mereu am regretat ca nu pot să contribui la dezvoltarea societății din Moldova”, a afirmat Constantin.

 

Constantin Colac, PC: Jérôme K. Luong JayStyle
Constantin Colac, PC: Jérôme K. Luong JayStyle

După spusele lui Constantin, ideea de a crea Ruta Mea a apărut atunci când el a calculat de câte ori a ajuns să stea în gările din Moldova pentru a nu scăpa autocarul. Astfel, el a luat decizia să creeze o platformă cu ajutorul căreia, locuitorii din Moldova și cei ce ne vizitează să poată călători prin republică mai ușor și mai eficient. Constantin nu posedă experiență avansată în domeniul programării, însă se consideră norocos că are mulți prieteni specializați în dezvoltarea tehnologiilor informaționale.

„Recent am adăugat posibilitatea de a raporta rutele dubioase. Am fost surprins să primesc mesaje de la utilizatori care știau cu exactitate cum circulă transportul interurban din Moldova. Probabil, dacă fiecare din noi ar contribui la excluderea rutelor false, eventual vom avea o platformă de calitate. Oriunde postez noutăți despre platformă, lumea pare a fi foarte entuziasmată de proiect”, povestește Constantin despre Ruta Mea.

Presimțirea și speranța lui Constantin e că împreună putem crea, prin comunitatea Ruta Mea un serviciu de încredere, iar odată tradus în engleză, va fi de ajutor turiștilor ce vin să călătorească prin localitățile Moldovei. De asemenea, este planificată și implementarea Google Maps în cadrul platformei, pentru ca utilizatorul să poată vedea traseul prin satele prin care va trece autocarul.

Poți să vizitezi pagina platformei, susținând ideea lui Constantin și oferind sugestii despre anumiți parametri ai aplicației. Deocamdată, nu au fost create versiuni pentru iOS și Android, însă platforma este optimizată pentru utilizarea de pe smartphone-ul tău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine