Doi bucătari moldoveni vor participa la un eveniment gastronomic la nivel mondial

bucatari
Foto:PC: Facebook

1.300 de bucătari-şefi de pe 5 continente, printre care şi 2 moldoveni, vor pregăti, în data de 19 martie, meniuri franceze în restaurantele în care activează.

Ambasadorul Franţei la Chişinău, Pascal Vagogne, a declarat într-o conferinţă de presă că iniţiativa a venit în vara anului trecut, din partea renumitului bucătar-şef Alain Ducasse, care a propus ca pe 19 martie să fie organizat un eveniment gastronomic la nivel mondial pentru a celebra astfel bucătăria franceză.

5 bucătari-şefi din Moldova şi-au prezentat meniurile pentru a fi jurizate la Paris de către un comitet internaţional. Meniurile prezentate de Victor Mitin şi Alexei Poleakov au fost desemnate ca cele mai reuşite şi vor fi prezentate gurmanzilor moldoveni în seara de 19 martie la un preţ de 850 şi, respectiv, 1.600 de lei. Meniurile vor conţine produse selecte, ca fuagra, caviar, piept de raţă, cotlet de vițel şi sparanghel. Bucatele vor fi asortate cu vinuri franceze.

Ambasadorul Pascal Vagogne a mai spus că dineul francez se va desfăşura sub genericul: „Gout de France/Good France” şi este o ilustrare reală a ospăţului gastronomic al francezilor, înscris de UNESCO în 2010 pe lista patrimoniului cultural nematerial al omenirii. „Ambasada Franţei în Moldova speră că această serată gastronomică va marca sufletele moldovenilor şi va contribui la dezvoltarea bucătăriei şi produselor franceze în Moldova”, a menţionat ambasadorul francez, Pascal Vagogne.

Diplomatul a adăugat că evenimentul îşi mai propune să promoveze la nivel mondial bucătarii-şefi şi să-i ajute la stabilirea unor colaborări pe viitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine