Burse: Tinerii moldoveni pot opta pentru un stagiu practic la Parlamentul german

image4451
Foto:PC: volunteeringinbuchenwald.blogspot.com

Dorești să faci un stagiu practic la Parlamentul german? Bundestag-ul German, în colaborare cu Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin te invită să candidezi pentru o Bursă Parlamentară Internaţională (IPS) cu durata de cinci luni la Berlin.

Bursa Parlamentară Internaţională (Internationales Parlaments-Stipendium – IPS) se adresează tinerelor şi tinerilor cu o înaltă calificare şi interes pentru viaţa politică şi care, după încheierea Programului, se reîntorc în patria lor animaţi de voinţa de a participa activ şi responsabil la configurarea unui viitor democratic pentru ţara lor.

Bundestag-ul German, Parlamentul german, oferă tinerilor prilejul de a absolvi un stagiu de 15 săptămâni pe lângă un membru al Bundestag-ului German şi de a face, astfel, cunoştinţă cu sistemul parlamentar german şi cu procesele de decizie politică şi, în acelaşi timp, de a acumula experienţă practică în domeniul muncii parlamentare. Selecţia bursierilor se va face de către o comisie de selecţie independentă a Bundestag-ului German.

La program pot aplica persoanele născute după 1 martie 1986. Cunoștințele foarte bune de limbă germană reprezintă o condiție.

Condiţii:
# cetăţenia Republicii Moldova
# studiu universitar încheiat
# cunoştinţe despre politica, societatea şi istoria germană
# vârsta sub 30 de ani la începerea stagiului

Bursa
# 500 EURO lunar
# cazare gratuită
# preluarea costurilor pentru asigurări şi transport

Dosarul complet urmează a fi expediat până la 30 iunie 2015, prin e-mail: info@chisinau.diplo.de la Ambasada germană Chișinău. Numele fişierulului trebuie să conțină numele şi prenumele candidatului.

Persoanele interesate vor ataşa la dosar următoarele acte:
# formularul de cerere completat
# actul ce atestă cunoștințe foarte bune de limbă germană
# scrisoare detaliată de intenție (maxim 2 pagini)
# diploma de studii – copie legalizată cu traducere; actul doveditor despre absolvirea studiilor poate fi prezentat ulterior până la data de 31.12.2014
# două scrisori de recomandare, în limba germană sau engleză (nu mai vechi de un an), o recomandare fiind eliberată de un profesor universitar sau angajator
# o fotografie pentru paşaport în format electronic

Pentru mai multe detalii și formularul de aplicare, accesați această pagină sau puteți apela la persoana de contact în cadrul ambasadei, Polina Ojog. Tel. 022 200 600.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine