Proiectul politic al lui Iurie Leancă va fi susținut de către Partidul Popular European

epp
Foto:Partidul Popular European PC: voanews.com

În curând se va anunța echipa și platforma noului proiect politic în frunte cu Iurie Leancă. Potrivit unor surse, acest proiect va fi sprijinit de către familia europeană a Partidului Popular European, familie care a sprijinit PLDM la alegerile din 30 noiembrie 2014.

Ce este Partidul Popular European?

Primul partid politic european, PPE, a fost creat formal în 1976 la Luxemburg, reunind formațiuni politice din țările Comunității Economice Europene (Belgia, Germania, Franța, Irlanda, Italia, Luxemburg și Olanda) sub președinția Premierului belgian Leo Tindemans. De atunci, în PPE se regăsesc partidele cu identități de dreapta și centru-dreapta.

PPE este principala forță politică din Parlamentul European: pentru a patra oară consecutiv PPE este cel mai mare și influent grup politic din PE. În legislatura care a început pe 1 iulie 2014, PPE numără 221 din cei 750 de deputați europeni.

Care sunt valorile PPE?

Esența identității PPE o constituie creștin-democrația și conservatorismul. Conform Programului PPE adoptat la Summitul de la București (17 – 18 octombrie 2012), principalele valori asumate de popularii europeni sunt:

# demnitatea vieții umane în orice stadiu al existenței sale;
# libertatea și responsabilitatea;
# egalitatea și justiția;
# solidaritatea și subsidiaritatea.

PPE are ca scop, înainte de orice, să aducă laolaltă partidele europene care au în comun identități de centru și/sau de centru-dreapta. În acest sens, cum arena în care se exprimă partidele populare europene este cu precădere Parlamentul European, activitatea PPE se va concentra îndeosebi pe articularea unor poziții comune și pe găsirea unui compromis în cadrul Grupului Partidului Popular European din legislativul european.

Mai multe despre Partidul Popular European vedeți aici: EPP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine