Studenții moldoveni ar putea obține experiență de muncă în Franța

paris-france
Foto:PC: edmontonwho.org

Studenţii din Republica Moldova sau tinerii angajaţi în câmpul muncii, care îşi doresc o experienţă de muncă în străinătate, ar putea să îşi vadă visul împlinit. Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare a venit cu o iniţiativă către Guvernul Republicii Moldova de a semna un Acord bilateral pentru a lansa schimbul bilateral de tineri profesionişti.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul întrevederii dintre reprezentantul Oficiului Francez pentru Imigrare şi Integrare, Hossein Mokry, și membrii Biroului pentru Relații cu Diaspora, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Ministerului de Externe, Biroului Migrație și Azil al Ministerului de Interne, scrie site-ul TRM.md.

Hossein Mokry a declarat că, în urma semnării acordului, vor putea obţine experienţă de muncă în Franţa tinerii profesionişti cu vârsta de până la 35 de ani din orice domeniu, iar reîntorși acasă, ei vor avea un suport financiar din partea statului francez. De asemenea, tinerii vor fi ajutaţi să îşi găsească un loc de muncă în Republica Moldova sau să îşi deschidă propria întreprindere.

Un alt proiect propus de partea franceză este şi acordul privind reintegrarea cetăţenilor care muncesc în Franţa. Beneficiarii acordului vor avea parte de ajutor financiar, ajutor social şi suportul necesar pentru găsirea unui loc de muncă în Republica Moldova, precum şi deschiderea unei întreprinderi mici.

Cele două iniţiative sunt la etapa de discuție și urmează să fie discutate cu echipele de lucru ale celor două părţi implicate şi pregătite pentru a prezentare Guvernului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine