(video) Filmele săptămânii la Patria: Frozen Fever și Cenușăreasa

collage
Foto:PC: Colaj #diez

Continuăm rubrica „Filmele săptămânii din cinematografele Patria”, în cadrul căreia, în fiecare zi de miercuri, vă vom informa despre filmele ce urmează să ruleze începând cu ziua de joi în rețeaua cinematografelor Patria din Chișinău. „Cinderella” este pelicula ce va fi proiectată pe marele ecrane începând de mâine, 12 martie. Este de menționat faptul că înainte peliculei va fi proiectat desenul animat „Frozen Fever”.

„Frozen Fever”

Personajele preferate din filmul de animație „Frozen / Regatul de gheata” de la Studiourile Walt Disney Animation revin pe marele ecran în scurtmetrajul de animație „Frozen Fever”. Acesta va fi proiectat înainte de filmul live-action „Cenușăreasa” de la Disney, care va avea premiera în țara noastră pe 12 martie.

Elsa, Regina din Arendelle, a adus de una singură iarna eternă care a acoperit un sat întreg în zăpadă și gheață. Cu o fluturare a mâinii, ea a creat un om de zăpadă magic care adoră distracția în căldura soarelui și care se poate bucura de acest lucru atunci când Elsa are grijă prin magia ei să-l mențină rece. Marele palat pe care l-a construit de una singură se poate mândri cu o scară de gheață și un candelabru impunător, unic. Dar poate Elsa să organizeze o petrecere?

Premii castigate de “Frozen”
# “Frozen” a câștigat doua premii Oscar (Cel mai bun film de animație și Cel mai bun cântec, “Let It Go”) și Globul de Aur pentru Cel mai bun film de animație
# Kristen Anderson-Lopez si Robert Lopez au câștigat un premiu Grammy pentru cel mai bun cântec dintr-un film. Anderson-Lopez, Lopez, Tom MacDougall și Chris Montan împărțit un premiu Grammy pentru cea mai bună coloană sonoră pentru un fim.
# E animația cu cele mai mari încasări realizate vreodată, 1,27 de miliarde de dolari global.
# Albumul cu coloana sonora a animației “Frozen” este cel mai bine vândut album în 2014, în topul Billboard. S-a menținut pe primele cinci poziții 33 de săptămâni consecutive în topul Billboard 200, inclusive 13 săptămâni pe locul 1. A primit discul de platina pentru cele peste 3,9 milioane de exemplare vândute.

Regia: Jennifer Lee, Chris Buck
Actori: Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Kristen Bell
Gen film: Animaţie, Scurt metraj
Durata: 7 minute

Cinderella/Cenuşăreasa (Rus/Rom)

La o distanţă de 65 de ani de la premiera animaţiei de excepţie realizatede Disney, „Cenuşăreasa” readuce în atenţia publicului basmul nemuritor care a încântat generaţii întregi, într-un spectacol vizual uimitor.

Când tatăl ei moare, frumoasa Ella are parte numai de necazuri din partea mamei ei vitrege. Transformată în slujnică și cu numele schimbat în Cenușăreasa, fata ar putea ușor să-și piardă speranța, dar ține la sfatul primit de la mama ei pe patul de moarte, “fii bună și ai curaj”. Viața Cenușăresei se schimbă o dată pentru totdeauna când în pădure dă peste un străin chip chipeș, despre care habar nu are că este chiar prințul regatului. Oare îl va mai întâlni?. Zâna Ursitoare este înfățișată diferit în cadrul acestui film, dacă în versiunea originală era deghizată într-o sărmană bătrână, de această dată ea are un rol mult mai amplu în film, dezvăluindu-și adevărata față, o zâna tânără și frumoasă.

Regia: Kenneth Branagh
Actori: Cate Blanchett, Richard Madden, Lily James
Gen film: Aventuri, Dramă, Familie, Fantastic, Romantic
Durata: 105 minute
IMDb rating: 7,8

 

Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine