Iulian Groza pleacă din funcția de viceministru de Externe și se alătură lui Iurie Leancă

11035312_10155320007205473_2640214276052254146_n
Foto:PC: Facebook/ Iulian Groza

Iulian Groza, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) se retrage din această funcție. Anunțul a fost făcut de către acesta prin intermediul unui site de socializare, aflându-se în cadrul unei vizite de lucru la Tbilisi, Georgia.

După o activitate de mai bine de 10 ani în serviciul diplomatic al Republicii Moldova, acesta a decis să ia o pauza în activitatea sa la MAEIE. „Mă bucur și totodată sunt mândru că împreună cu echipa MAEIE, colegii din guvern, dar și în cooperare cu societatea civilă, am reușit să facem istorie. Moldova a început implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Piața Uniunii Europene se deschide tot mai mult pentru produsele moldovenești, prin Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. Uniunea Europeană a abolit regimul de vize.

Sunt sigur că integrarea europeană este unica cale reală pentru a construi o țară pe care ne-o dorim cu toții – o Moldovă modernă, unde funcționează și se aplică legea – o țară normală, exact ca și celelalte țări din Uniunea Europeană. Viitorul nostru este unul european. Trebuie doar cu toții să devenim europeni prin modul de gândire și acțiune, nu doar prin declarații”, scrie Groza pe contul său de Facebook.

Acesta a anunțat că se va alătura lui Iurie Leancă în proiectul politic pe care acesta urmează să-l lanseze în viitorul apropiat. „Acum, Republica Moldova are nevoie de un nou suflu, de o nouă șansă pentru a realiza până la capăt obiectivul de modernizare europeană a țării și, într-un final, să fim parte a Uniunii Europene. Cred cu tărie că această șansă, care poate fi ultima, este strâns legată de noul proiect național pe care îl va lansa, în curând, Iurie Leancă. Iată de ce voi depune toată priceperea și experiența mea pentru a sprijini acest efort important al lui Iurie Leancă, care este absolut necesar și de care își leagă speranța o bună parte a societății moldovenești”, mai scrie acesta.

În final, fostul viceministru a ținut să mulțumească colegilor cu care a lucrat la MAEIE, partenerilor internaționali și colegilor diplomați din alte țări.

Iulian Groza a fost numit în funcția de viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene în iunie 2013.

Până acum, la proiectul pe care Leancă intenţionează să-l lanseze au mai anunţat că se alătură fostul vicepremier Eugen Carpov, Victor Lutenco care a demisionat din funcţia de director al Biroului pentru Relaţii cu Diaspora și viceministru de externe, Valeriu Chiveri care de asemenea a dimensionat din acest post.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine