Feministele din Moldova vin cu o replică la felicitările politicienilor cu ocazia zilei de 8 martie

IMG_7853
Foto:Imagine de la marșul feministelor din Moldova de la 8 martie

După ce la 8 martie, mai mulți politicieni au felicitat femeile pe paginile personale de Facebook sau site-urile partidului, Grupul de Inițiativă Feministă din Moldova a venit cu o replică la aceste felicitări.

„Cu prilejul zilei de 8 Martie, politicienii Republicii Moldova au îndulcit femeile țării cu felicitări și vorbe de apreciere a existenței acestora și contribuția lor în societatea moldavă. Aceste felicitări acompaniate cu imagini de flori gingașe creează o impresie greșită despre realitatea vieții femeilor din Republica Moldova.

Prin colajele prezentate, reprezentanții Grupului de Inițiativă Feministă din Moldova doresc să amintească politicienilor cruda realitate în care trăiesc încă multe femei de la noi din țară și anume: sărăcie, violență, discriminare.

Florile și felicitările o dată pe an nu le vor îmbunătăți nivelul de viață. În schimb, politicile și legile concrete, promovarea drepturilor femeilor, fie ele de etnie romă, cu dizabilități, de orientare homosexuală, migrante, etc. și combaterea discriminării de gen, crearea condițiilor sociale și economice pentru asigurarea egalității de gen – toate acestea vor contribui la o societate prosperă în care femeile vor fi o componentă activă în sfera publică a țării”, spune Polina Ceastuhina, reprezentanta Grupului de Inițiativă Feministă din Moldova.

Felicitările politicienilor le găsiți aici: Cum politicienii din Moldova înțeleg femeile și ce le spun de 8 martie.

 

feminism1
Răspuns la felicitarea lui Dodon PC: Feminism Moldova
feminism2
Răspuns la felicitarea lui Filat PC: Feminism Moldova
feminism3
Răspuns la felicitarea lui Gaburici PC: Feminism Moldova
feminism4
Răspuns la felicitarea lui Ghimpu PC: Feminism Moldova
feminism5
Răspuns la felicitarea lui Leancă PC: Feminism Moldova
feminism6
Răspuns la felicitarea lui Lupu PC: Feminism Moldova
feminism7
Răspuns la felicitarea lui Usatâi PC: Feminism Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine