Un tânăr de 22 ani a lansat o alerta falsă cu bombă la Aeroportul Chișinău

Aeroport12_V
Foto:PC: viza.md

La 10 ianuarie curent, la Serviciul specializat al poliției 902, a parvenit un apel telefonic anonim, prin care s-ar fi comunicat că pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, este instalat un dispozitiv exploziv. Alerta s-a dovedit a fi falsă, iar suspect în acest caz este un tânăr în vârstă de 22 ani din Chișinău.

Angajații Poliției de Frontieră, în conlucrare cu reprezentanții Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, au desfășurat percheziții la domiciliul unui chișinăuian. În rezultat, la domiciliul unui tânăr moldovean de 22 de ani, s-a depistat telefonul mobil de pe care au fost alertate instituțiile de drept naționale privind amplasarea unui material explozibil pe Aeroportul Internațional Chișinău. Amintim că incidentul a avut loc la data de 10 ianuarie curent.

Până la depistarea persoanei în cauză, acesta reușise să folosească 17 cartele SIM, fapt care a îngreunat cercetările. Tânărul nu este angajat oficial în câmpul muncii, însă în Chișinău acesta activa ca distribuitor de materiale publicitare. Din declarații s-a aflat că, motiv pentru săvârșirea acțiunii sale au stat careva neînțelegeri cu angajații Poliției.

În prezent, telefonul mobil a fost ridicat, iar moldoveanul este cercetat penal, urmând să răspundă pentru fapta sa conform legislației naționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine