Povestea tânărului moldovean care luptă pe frontul din Donețk de partea separatiștilor

image_(1)
Foto:Radion Kirilov (pe centru) alături de camarazii săi în regiunea Donețk PC: UNIMEDIA

Radion Kirilov este un tânăr din Ialoveni care, de aproape un an, luptă alături de separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei. Acesta a fost găsit prin intermediul unei rețele de socializare unde el postează mai multe poze din zona Donbassului, de către reporterul portalului de știri UNIMEDIA.

În cadrul unui interviu, acesta a declarat că și-a dorit mereu o carieră de militar și că a ales conștient să lupte alături de separatiștii pro-ruși.

Recunoaște că primește bani pentru activitatea sa și fără nicio ezitare afirmă că Federația Rusă este implicată direct, livrând „tot armamentul, hainele, hrana și tot de ce avem nevoie”. Radion Kirilov este un tânăr în vârstă de 23 de ani, originar din raionul Ialoveni, care din 15 mai 2014 s-a înrolat în batalionul „Somali”, condus de celebrul lider al separatiștilor pro-ruși, Mihail Tolstyh, cunoscut, mai ales, după porecla sa, Ghivi. În Moldova, Radion a practicat artele marțiale, fiind și membru al unui cunoscut club de lupte din Capitală.

 

 PC: UNIMEDIA
PC: UNIMEDIA

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării, tânărul a făcut serviciul militar în Brigada nr.2 infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” din Chișinău, până în decembrie 2013.

„De mic mă ocupam cu sportul și îmi doream să fiu militar, să activez în multe operațiuni de luptă. Adrenalina mă provoacă. Astfel, când am avut această oportunitate de a merge să lupt în Ucraina, nu am ezitat”, își începe povestea militarul. Radion spune că a ajuns în estul Ucrainei prin intermediul unui cunoscut, iar pentru a ajunge fără probleme, a avut parte de un traseu destul de complex, trecând prin mai multe țări, fără a oferi însă mai multe detalii. „Am ajuns aici, în batalionul „Somali”, care se află lângă aeroportul din Donețk. În prima zi am fost testat, ca să vadă dacă am pregătirea militară. Ordinile le primim de la comandantul nostru Ghivi. Chiar dacă pierdem mulți soldați, noi suntem uniți. Comemorăm fiecare soldat decedat. Îi facem câte o masă de pomenire. Federația Rusă ne asigură armamentul, hainele, hrana și tot de ce avem nevoie”, povestește Kirilov care ne-a descris și cum arată acum o zi din viața sa…

Citește continuarea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine