(video) Rodica Aculova – basarabeanca ce poate reprezenta România la Eurovision 2015

rodicca
Foto:Rodica Aculova - finalistă la selecția națională Eurovision din România PC: TVR

Printre cei 12 finaliști ai Selecției Naționale Eurovision România se numără și basarabeanca Rodica Aculova. Piesa ei a sunat și pe scena preselecțiilor de la Chișinău, însă nu a trecut de această etapă. Contactată de #diez, artista ne-a spus de ce a ales să participe pentru țara vecină și care este mesajul pe care vrea să-l aducă Europei prin cântecul său.

Rodica Aculova participă în Finala Eurovision România cu piesa „My Light”, compusă de Ivan Aculov (soțul ei) și Lidia Scarlat.

În România, piesa a ajuns din preselecții direct în Finală

Cu aceeași piesă, Rodica a participat și la competiția Eurovision din Moldova, dar nu a reușit să acceadă în semifinale. „Am hotărât să nu mă descurajez și am decis, împreună cu autorii, să înaintăm piesa „My Light” la preselecția din România. Speranțele nu clocoteau tare, deoarece concurența din România e mult mai mare decât la noi. Așadar, vă puteți imagina cât de fericită am fost când am primit un sunet din partea TVR, în urma căruia, am aflat că piesa a trecut direct în Finala Națională din România”.

Va fi un moment sincer și sensibil

„Spre deosebire de majoritatea concurenților din finala română, eu nu voi încerca să cuceresc publicul prin show, artificii și dansatori. Dimpotrivă, va fi un moment sincer, sensibil și direct către spectatori: eu, vocea și piesa.”

De acasă… „Lui Eduard Romanyuta îi urez răbdare, o experiență frumoasă și să poarte steagul Moldovei cu mândrie”

Experiența Eurovision nu este nouă pentru Rodica. În 2007, ea a cântat pe scena de acasă în trupa de backing vocaliști a Nataliei Barbu. Revenită în febra acestui concurs, artista este convinsă că finala din România va fi un show plin de talente frumoase.

Despre rezultatul din Moldova, Rodica ne-a spus că primele senzații au izbucnit în dezacord cu rezultatul și empatie față de colegii de breaslă. „Acum însă atenția mea s-a concentrat pe altceva și anume pe Finala din România. Lui Eduard Romanyuta îi urez răbdare, să aibă o experiență frumoasă și să poarte steagul Moldovei cu mândrie.”

„My Light” este despre ceea ce noi uităm în momentele dificile în viață

„În fiecare din noi este o forță internă, care strălucește și pulsează asemenea unei lumini. Noi, oamenii, suntem plini de vise și emoții, pe care vrem să le trăim și să le împărțim cu aproapele nostru”, spune artista despre mesajul piesei.

În acest an, la selecția națională din România au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, 14 candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în Regulament. În finala Selecţiei Naţionale, cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Selecţia Naţională se va desfăşura la Sala Polivalentă din Craiova, pe 8 martie.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine