Studenții interesați de robotică pot participa la o competiție la Timișoara

logo-robotec
Foto:Studenții interesați de robotică sunt invitați să participe la o competiție de talie internațională la Timișoara

Participă la o competiție de robotică, destinată programatorilor ce doresc să afle mai multe despre acest subdomeniu al tehnologiilor informaționale.

RoboTEC este un concurs de talie internațională, organizat de către Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, cu sprijinul cadrelor didactice și al companiilor din sfera IT.
Acesta se adresează studenților de la facultăți de profil din țară și din străinătate, pasionați de robotică și inteligență artificială și are ca scop primordial aprofundarea cunoștințelor și perfecționarea/îmbunătățirea abilităților participanților în ceea ce privește crearea, programarea și testarea unui robot autonom, ce respectă cu strictețe prevederile impuse de regulament și îndeplinește fără echivoc cerințele probei specifice.

În același context, concurenții mai beneficiază de șansa de a interacționa în mod direct cu mediul academic din Universitatea „Politehnică” din Timișoara, prin intermediul vizitelor specifice efectuate în instituția de învățământ în cauză, în campusul universitar și la diverse obiective turistice importante din Municipiul Timișoara.

Desfășurarea propriu-zisă a proiectului presupune angrenarea celor înscriși în concurs în cadrul a 4 probe cu obiective specifice, după cum urmează:
#1. Proba de urmărire a liniei, care va testa abilitatea echipelor de a construi un robot autonom capabil să urmărească fără eroare un traseu într-un timp cât mai scurt;
#2. Proba de mini-sumo, care va testa abilitatea echipelor de a construi un robot autonom capabil să-și împingă adversarul în afara unui ring circular;
#3. Proba de ieșire din labirint, care va testa abilitatea echipelor de a construi un robot autonom capabil să găsească într-un timp cât mai scurt o celulă dată a unui labirint perfect.
#4. Proba liberă care va testa abilitatea echipelor de a construi un robot interesant pe care să-l prezinte și să-l promoveze în cadrul evenimentului.

În această ordine de idei, RoboTEC reprezintă o competiție cât se poate de autentică pentru domeniul roboticii, unde oportunitățile de dobândire sau diversificare a experienței de programator se îmbină perfect cu cele de socializare cu persoane ce activează sub o formă sau alta în domeniul tehnologiei.

Proiectul se va desfărușa în perioada 27 – 29 martie 2015, în incinta Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității „Politehnică” din Timișoara. Pentru a participa în cadrul proiectului este nevoie:
# să fii într-o echipă, formată din maxim 2 membri, ce urmează a fi coordonați de un mentor din rândul cadrelor didactice sau de către persoane versate în domeniul roboticii și automaticii;
# să se înscrie obligatoriu până pe data de 20 martie.

Înscrierile se fac direct pe robotec.ac.

Nu există taxe de participare. Cazarea și mesele sunt acoperite de către organizatori, participanții trebuie să-și acopere doar cheltuielile de transport.

Dacă ai întrebări privind competiția, accesează acest link sau scrie organizatorilor pe adresa robotec@ligaac.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine