(foto) „Orașul meu” lucrează asupra unui alt proiect de reabilitare a Chișinăului

IMG_7739
Foto:Stația cu pozele învingătoare „Iubesc #orașulmeu”

În după-amiaza zilei de 27 februarie, tinerii ce susțin proiectul „Orașul meu” au avut ocazia să-i cunoască pe organizatori și pozele câștigătoare ale concursului instagramologic „Iubesc #orașulmeu”.

Tinerii s-au adunat în stația bd. Renaşterii, nr. 11, de lângă Banca Națională a Moldovei, pentru a celebra îndeplinirea cu succes a primei etape a proiectului „Orașul meu”, iar în acest context, ei au oficializat anunțul lansării unui al doilea concurs de poze, ale cărui imagini câștigătoare vor fi vernisate într-o expoziție în „Muzeul Chișinăului” din Turnul de Apă de lângă USM. Vernisajul va dura în jur de trei săptămâni.

 

Poză învingătoare „Iubesc #orașulmeu”
Poză învingătoare „Iubesc #orașulmeu”

Adrian Pleșca, coordonatorul proiectului, a anunțat că în curând, proiectul va fi suplinit și cu lansarea oficială a site-ului „Orașul meu”, care va fi un portal urban de știri, oportunități, interviuri cu personalități interesante, adică va conține orice subiect ce l-ar interesa pe un simplu chișinăuian.

Băieții au anunțat că lucrează asupra unui proiect ce va purta denumirea „Alt Chișinău”. Proiectul va avea un buget total de 50 de mii de lei și va avea scopul de a reînvia locurile uitate din Chișinău. „Cel mai masiv sub-proiect din „Alt Chișinău” va fi aplicat asupra aleii de pe bd. Grigore Vieru, pe pavajul acestuia fiind pictat un covor în stil moldovenesc”, a anunțat Adrian. Astfel, vor fi implementate 100 proiecte mai mici și 5 proiecte masive.

 

Poză învingătoare „Iubesc #orașulmeu”
Poză învingătoare „Iubesc #orașulmeu”

De asemenea, „Orașul meu” în curând va primi statutul juridic mult așteptat, adică va fi organ consultativ al Primăriei Municipiului Chișinău, ceea ce va oferi oportunitatea tineretului din Chișinău să-și construiască opinii corecte și să propună idei utile, vizând diferite evenimente din capitală.

Proiectul „Orașul meu” a aplicat la cea mai mare competiție de proiecte pentru tineri și anume la concursul „Charlemagne”, inițiat de Parlamentul European acum 5 – 6 ani. Membrii proiectului speră să aducă marele trofeu al competiției în Moldova. Inițiativele proiectului sunt susținute de Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

 

Moment solemn
Moment solemn

După aceste afirmații pozitive și entuziastice, Adrian Pleșca și echipa lui a dat jos pelerina de pe unele porțiuni ale stației, lăsând în văzul tuturor pozele învingătoare. Unul dintre câștigători, Eugeniu Burlacu, a salutat inițiativa proiectului, declarând-o una reușită, întrucât s-a făcut auzită în mass-media, a fost bine promovată și a devenit ceva demn de admirat. „Am fost plăcut surprins că am ajuns a fi în rândurile învingătorilor concursului instagramologic „Iubesc #orașulmeu”. Totuși, a fost o concurență mare, întrucât erau mulți participanți ce se pot lăuda cu experiență enormă în arta fotografică”, a punctat Eugeniu.

 

Eugeniu Burlacu
Eugeniu Burlacu

Urmărește noutățile proiectului „Orașul meu” pe pagina sa de Facebook și participă și tu la schimbarea spre bine a capitalei moldave.

 

Poză învingătoare „Iubesc #orașulmeu”
Poză învingătoare „Iubesc #orașulmeu”
Poză învingătoare „Iubesc #orașulmeu”
Poză învingătoare „Iubesc #orașulmeu”
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine