(video) Șase tineri moldoveni și-au creat propriul laborator de preparare a amfetaminei

Breaking_Bad_blue_meth.jpg.CROP.promovar-mediumlarge
Foto:PC: Slate.com

Un laborator de prepare şi desfacere a amfetaminei, condus de 6 tineri, a fost depistat în Chișinău de către forțele de ordine. Suspecţii au fost reținuți chiar în locuința care era dotată cu materiale necesare pentru a-şi dezvolta afacerea ilegală.

Gruparea activează de mai bine de un an, iar după ce au fost în vizorul poliției, circa cinci luni, forțele de ordine au organizat, în noaptea de 24 spre 25 februarie, curent, o descindere într-o casă din satul Negurenii Vechi, raionul Ungheni, deoarece exista informația că acolo se prepară amfetamină.

Aici, polițiștii au depistat un laborator clandestin de prelucrare şi comercializare a drogurilor. Capul grupului s-a dovedit a fi chiar proprietarul locuinței, de 26 de ani. Acesta, având studii în domeniul chimiei, a procurat precursori din regiunea transnistreană și din farmaciile din ţară. În condiții casnice, împreună cu membrii grupului, cu vârstele cuprinse între 21 și 30 de ani, originari din Chișinău, Ungheni, Comrat și Orhei, fabricau amfetamină, pe care o comercializau la preț de 500 lei pentru un gram, atât în municipiul Chișinău, cât și pe teritoriul țării. De regulă, drogurile erau comercializate tinerilor care frecventează cluburile de noapte.

 

img_20150225_011709

 

Ca rezultat al percheziției locuinței, polițiștii au depistat circa 2 kilograme de amfetamină, instalații speciale, aparate și instrumente pentru prepararea drogurilor.

Cantitatea de amfetamină depistată, este estimată pe piața neagră, la suma de circa 1.000.000 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine