Andrian Candu și Klaus Iohannis au făcut aceeași universitate

babescollage
Foto:Candu și Iohannis sunt absolvenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj

În perioada 24 – 25 februarie, Președintele României, Klaus Iohannis, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. Acesta a avut întrevederi cu Preşedintele Nicolae Timofti, Prim-ministrul, Preşedintele Parlamentului, dar şi cu liderii partidelor parlamentare pro-europene.

Astăzi, la ora 10.45, la Reședința de Stat, Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

După întâlnire, Andrian Candu a spus că a fost una foarte bună și productivă. „Domnul Președinte Iohannis înțelege foarte bine importanța momentului pe care îl trăim noi toți acum la început de cale, după formarea Guvernului, după alegeri, procesul ăsta îndelungat al negocierilor și așa mai departe, care a avut un anumit impact negativ și asupra societății și credibilității, dacă vreți. I-am spus-o și domnului Președinte, cel mai important este să nu dezamăgim. Să nu dezamăgim nici populația Republicii Moldova care ne-a învestit cu acea încredere, dar totodată, să nu dezamăgim și partenerii noștri atât la nivel bilateral cu România, cât și cancelariile europene și colegii de la Bruxelles”, informează Realitatea.md.

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj PC: www.iccv.ro
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj PC: www.iccv.ro

În calitate de parteneri, s-a discutat și despre studiile studenților din Moldova în România, mai ales că, atât Președintele României, Klaus Iohannis, cât și Președintele Parlamentului, Adrian Candu, și-au făcut studiile la aceeași universitate: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Klaus Iohannis a absolvit în anul 1983 studiile de fizică, iar Adrian Candu, Facultatea de Drept în 1998.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj este una din cele mai populare universități din România la care aplică studenții din Moldova. Potrivit Casei de Cultură a Studenților, în municipiul Cluj-Napoca trăiesc aproximativ o mie de elevi, studenți și doctoranzi din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine