10 evenimente istorice adevărate, dar greu de crezut

harem-topkapiterracee-seraglio-bf78f287e3a3132a780451d58f541936
Foto:10 evenimente istorice adevărate, dar greu de crezut. PC: roxelanahurrem.blogspot.com

Istoria a cunoscut diverse perioade în care s-au desfășurat evenimente ce au lăsat o amprentă semnificativă asupra omenirii.

Descoperă a selectat 10 evenimente istorice adevărate, dar care sunt greu de crezut:

#1. Sultanul otoman Ibrahim I şi-a înecat cele 280 de concubine după ce a aflat că una dintre ele s-ar fi culcat cu un alt bărbat. Sultanul era cunoscut pentru tulburările sale nervoase.

#2. În perioada medievală, mulţi oameni suspectaţi de vrăjitorie au fost ucişi. Unii antropologi estimează că 600.000 de persoane au murit din această cauză.

#3. Împăratul roman Gaius Caesar, cunoscut şi drept Caligula, i-a oferit calului său, Incitatus, un loc în Senat. El ar fi încercat chiar să-l „promoveze” pe postul de consul.

#4. După ce Papa Grigore al IX-lea a asociat pisicile cu venerarea diavolului, acestea au fost exterminate în toată Europa. Dispariţia bruscă a pisicilor a dus la răspândirea şobolanilor şi a bolilor pe care aceştia le poartă. Circa 100 de milioane de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza ciumei bubonice.

#5. Aztecii obişnuiau să le ofere zeilor pe care îi venerau sacrificii umane. În 1487, la inaugurarea templului din Tenochtitlan, 20.000 de oameni au fost omorâţi.

#6. În secolul al XIII-lea, 30.000 de tineri au participat la aşa-numita „Cruciadă a copiilor”. Ei erau convinşi că Dumnezeu le va permite să recucerească Tărâmul Sfânt fără rezistenţă. Majoritatea au murit în timpul călătoriei sau au fost vânduţi ca sclavi.

#7. În Egiptul Antic, servitorii erau unşi cu miere pentru a atrage muştele departe de faraon.

#8. Înainte de a deveni papă, Pius al II-lea a scris o populară carte erotică, „Povestea a doi iubiţi”.

#9. În secolul al XIX-lea, incidentele în care oamenii erau îngropaţi de vii au fost atât de frecvente, încât inventatorii au patentat „sicrie de siguranţă”. Astfel, cei „morţi” aveau posibilitatea să-i alerteze pe paznicii cimitirelor.

#10. Între 1525 şi 1866, circa 12,5 milioane de africani au fost răpiţi sau vânduţi ca sclavi în Statele Unite, Caraibe şi America de Sud.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine