Un tânăr a încercat să introducă în țară peste 340 de grame de droguri

image2
Foto:PC: customs.gov.md

Un moldovean care venea din Afganistan a încercat să introducă în ţară peste 340 de grame de substanţe narcotice. Cazul a fost înregistrat la intrare în ţară, pe Aeroportul Internaţional „Chişinău”.

Acționând în baza analizei de risc, în cadrul controlului vamal efectuat asupra pasagerilor şi bagajului cursei aeriene Kabul – Istanbul – Chişinău, colaboratorii vamali au stopat, pentru verificări suplimentare, bagajul de cală al unui moldovean în vârstă de 24 de ani. În cadrul controlului vamal detaliat a fost implicat şi patrupedul antidrog al Serviciului Vamal, pe nume „MARY~, care a semnalat o reacție pozitivă asupra bagajului, fiind depistat un pachet de polietilenă cu substanță de culoare albă suspectă.

image 1

În aceste condiții, colaboratorii vamali au supus substanța unor examinări şi testări preliminare cu aparatajul „Ranger” și testele „Vargar”, destinate depistărilor de droguri.

Conform rezultatelor preliminare expuse de tehnica specială de control, s-a constatat că substanţa, în cantitate de 342 gr, reprezintă reacţie pozitivă asemenea drogurilor generale – amfitamină, substanţe psihotrope etc. Plicul de polietilenă era camuflat printre alte pachete de polietilenă cu ceai şi cafea, iar moldoveanul venea din Afganistan în Republica Moldova, cu escală prin Istanbul.

Pe acest caz, colaboratorii vamali au inițiat o cauză penală, conform indicilor art. 248, al. 2 – Contrabandă, Cod Penal al Republicii Moldova, care prevede o pedeapsă până la 5 ani privațiune de libertate sau amendă de la 4 până la 12 mii lei.

Totodată, tânărul în vârstă de 24 de ani a fost reținut până la elucidarea tuturor circumstanțelor şi investigarea cazului, iar substanța suspectă, asemena drogurilor, a fost transmisă pentru efectuarea expertizei de specialitate.

PC: customs.gov.md
PC: customs.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine