(foto) Cină africană în cadrul programului Dialog Culinar, organizată de ONG-ul „Fatima”

IMG_6960
Foto:Dialog culinar

Primul eveniment din cadrul programului „Dialog culinar” s-a desfășurat prin prepararea unor bucate tradiționale originare din Africa de Vest – „Maffe”.

„Dialog culinar” reprezintă o serie de evenimente, organizate de ONG -ul „Fatima”, care își propune să facă schimb de experiență culinară prin degustarea bucatelor tradiționale și savurarea comunicării multinaționale.

 

Mâncare africană
Mâncare africană

Startul a fost dat de „Maffe”, un deliciu gastronomic specific țărilor Senegal, Mali, Gambia și Guinea. La întrunire au participat tineri moldoveni, dar și străini din Danemarca, Suedia, Portugalia, Germania, care au venit în Republică prin intermediul unui program de voluntariat. Aceștia s-au arătat satisfăcuți și îndeamnă toți doritorii însetați de cultura internațională să se implice la următoarele evenimente de acest gen, care vor fi avizate prin intermediul paginii de Facebook a organizației.

 

Toți ciocnesc un pahar de suc
Toți ciocnesc un pahar de suc

Victor Psenițchi: „Mâncarea are miros și gust plăcut. Ingredientele combinate dau impresia unei „bucăți” de rai.”

Diana Țurcan: „E foarte gustos, cu un gust specific, dar are tangență cu pilaful nostru și cartofii cu carne pe care îi gătea bunica. Ingredientele poti fi găsite cu ușurință în magazinele noastre și e ușor de preparat, cel puțin din câte am văzut noi.”

Helena Esteves: „Sosul e foarte bogat în condimente, astfel încât totul pare o armonie de gusturi ce se combină perfect.”

Fiecare întâlnire a „Dialogului culinar” va avea două părți: workshop și discuții neformale la o cină tradițională.

Despre cum a decurs evenimentul în sine, găsiți detalii și pe pagina de Facebook.

 

Hady Diarra, bucătarul
Hady Diarra, bucătarul

ONG-ul „Fatima” a fost înființat în 1999 de un grup de activiști în frunte cu Keita Abdramane, cu scopul de a ajuta copiii din familiile mixte sau cei ce provin din familiile monoparentale, social vulnerabile și, în special, cei de origine africană de a se integra în societate.

 

Helena Esteves, portugheză, gustă
Helena Esteves, portugheză, gustă
Președintele organizației Fatima - Keita Abdramane
Președintele organizației Fatima – Keita Abdramane
Particinanții gustă
Particinanții gustă
Cină Africană
Cină Africană
Participanți moldoveni
Participanți moldoveni
Cină Africană
Cină Africană
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine