Autorităţile dau asigurări că leul se întăreşte şi va continua să crească

murcia-spania-620×465
Foto:Leul în Murcia, Spania PC: Leul Călător

Preşedintele parlamentului, Andrian Candu, a convocat joi factorii de decizie pentru a discuta situaţia de pe piaţa valutară.

După şedinţă, Premierul Chiril Gaburici şi guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, au dat asigurări că vor fi întreprinse toate măsurile pentru a stabiliza situaţia de pe piaţa valutară, iar primele efecte sunt deja vizibile, informează Infotag.

Dorin Drăguţanu a declarat că rata de schimb valutar în special din această săptămână a fost una excesivă, astfel că au fost întreprinse măsurile necesare. „După măsurile întreprinse de BNM – înăsprirea politicii monetare, majorarea ratei de bază, majorarea rezervelor obligatorii, intervenţiile pe care le efectuăm deja arată rezultate. Leul se întăreşte, multă lume înţelege că valoarea leului este mai mare”, a declarat Drăguţanu.

El a dat asigurări că leul va continua să se întărească. „Ceea ce populaţia şi agenţii economici trebuie să înţeleagă este că rata de schimb de săptămâna aceasta este excesivă, leul se va întări, iar măsurile care vor fi întreprinse de guvern sunt sigur că vor aduce rezultate pozitive”.

El a precizat că împreună cu guvernul vor fi luate şi măsuri pe termen lung.

Chiril Gaburici de asemenea a declarat că au fost discutate motivele acestei situaţii şi ce trebuie întreprins în continuare. „Am stabilit o listă de acţiuni care urmează să fie întreprinse în timpul imediat următor, chiar începând din această zi”, a declarat Gaburici, menţionând că această situaţie va fi discutată şi în cadrul şedinţei guvernului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine