Investigația RISE: Vila de 7 milioane de lei și partenerii de afaceri ai lui Chiril Gaburici

main
Foto:PC: flux24.ro

Candidatul oficial la funcția de Premier, Chiril Gaburici, deține trei companii și o locuință de lux în cartierul Telecentru, ne arată o investigație realizată de Rise Moldova.

Afacerile

Fostul director Moldcell SA, Chiril Gaburici, este acționar unic la Green Property SRL, companie pe care a fondat-o pe 18 septembrie 2014. Firma, specializată în domeniul agricol, este administrată de Steluţa Andreeva, fiica fostului director al ziarului guvernamental „Moldova Suverană” şi al Editurii „Universul”, Constantin Andreev. Detalii, AICI.

Steluţa Andreeva conduce şi a doua afacere a lui Chiril Gaburici, firma M-Docs SRL, fondată pe 2 decembrie 2013, la care Gaburici deţine 33% din capital. Parteneri de afaceri îi sunt Gheorghe Nicolăescu, cu 34%, şi Liliana Iliescu, sora lui Iurie Ciocan, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, cu 33%. Detalii, AICI.

Halat-Auto SRL, a treia companie a candidatului oficial la funcția de Premier, a fost fondată în 2011 și are un capital social de 4,6 milioane lei. Firma se ocupă cu vânzări de automobile și prestează servicii de reparație a autovehiculelor. Aceasta este administrată de Vitalie Ganciu. Detalii, AICI.

Proprietățile imobiliare „Trăiesc la bloc, dar am și casă. Nu am probleme locative”.

 

Casa în care locuiește Chiril Gaburici PC: Rise Moldova
Casa în care locuiește Chiril Gaburici PC: Rise Moldova

Chiril Gaburici locuiește într-o casă de lux în cartierul Telecentru, estimată de experții imobiliari la șapte milioane de lei. Locuința cu o suprafață de 152 m.p., amplasată pe un teren de şapte ari, a fost cumpărată în 2005 de la omul de afaceri turc și consulul onorific al Republicii Moldova în Turcia, Abdulhalim Ateș. (Detalii, AICI) Totodată, potrivit datelor de la CADASTRU, Irina Gaburici, soția candidatul oficial la funcția de premier, deține cota ¼ dintr-un apartament situat pe str. Podul Înalt din capitală.

Mai multe detalii citiți pe Rise Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine