(foto) Humans of Moldova – proiectul care vine să cunoască poveștile frumoase ale oamenilor din Moldova

humanscollage
Foto:Povești ale oamenilor din Moldova PC: Humans of Moldova

Proiectul fotografic „Humans of New York” a devenit popular practic în întreaga lume, având mulți fani și în Moldova. Astfel, câteva studente de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării au hotărât să caute istoriile frumoase ale moldovenilor.

Pagina Humans of Moldova a fost lansată la început de februarie 2015 și numără deja 7 povești.

Cum a apărut ideea?

„Suntem studente la Facultatea de Jurnalism și Științele ale Comunicării, anul II. Într-o zi am ieșit la o cafea și citeam împreuna istoriile de pe pagina Humans of New York. Am ajuns la concluzia că cetățenii Republicii Moldova pot avea istorii și mai interesante pentru a le împărtăși.

Am început să dezvoltăm ideea și am hotărât să lansăm acest proiect social, necomercial, pentru promovarea Republicii Moldova prin prisma cetățenilor, dar și oaspeților țării la nivel național și internațional. Ambele avem mulți prieteni peste hotare, cărora le este interesant să cunoască mai mult despre viața atât de misterioasă a acestui stat mic.

Avem în plan să actualizăm pagina în fiecare zi. Sloganul nostru este „There is always a story to share” (Mereu există o poveste de împărtășit), ne place mult să comunicăm cu oamenii, mai ales să ascultăm istoria lor și să le vedem zâmbetele, când ei își aduc aminte de vreo istorie nostalgică”, spune una din inițiatoarele proiectului.

Întrebate dacă știu despre pagina Humans of Chișinău, fetele spun că au încercat să contacteze administratorii paginii pentru a putea conlucra și pentru a-i ajuta, însă nu le-a venit niciun răspuns. Astfel, au decis să creeze pagina lor care se va axa și pe oamenii din afara Chișinăului.

În această ordine de idei, organizatoarele ne-au spus că planifică săptămâna viitoare (16 – 22 februarie) să facă o mini-excursie în satul Rîșcova, Orhei, pentru a cunoaște persoanele care trăiesc acolo.

Pentru a le urmări activitatea, accesați pagina de Facebook: Humans of Moldova.

Iată câteva din istorioare:

 

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine