Voronin: Ghimpu se face fraier, dar îşi apără propriile interese

ghimpu-mihai
Foto:Mihai Ghimpu, PC: tribuna.md

Vladimir Voronin a declarat joi că Mihai Ghimpu se conduce de propriile interese şi acestea ar avea legătură cu primăria Chişinăului.

Fiind întrebat dacă Ghimpu a fost convins să voteze guvernul Leancă 2, Voronin a declarat că pe Ghimpu nu l-ar interesa acest subiect. „Pe Ghimpu nu cred că poate cineva să-l convingă, că el are şi interese. El aşa se face fraier la tribuna parlamentului, dar are interese foarte serioase. Duceţi-vă la primăria municipiului Chişinău, dacă nu le ştiţi pe toate”, a declarat Voronin, infomează Politics.

Amintim că PL a refuzat să participe la formarea Alianţei politice pentru Moldova Europeană, invocând drept motive că cele două formaţiuni nu ar fi acceptat condiţia ca în fruntea procuraturii să fie adus un cetăţean străin şi să-i fie acordat Ministerul Transporturilor. Ulterior, s-a aflat că prin procuror străin, Ghimpu vru să aducă în fruntea acestei instituţii un procuror din România şi chiar a şi dat numele acestuia.

Analiştii politici susţin că, de fapt, PL a dorit intenţionat să rămână în opoziţie în contextul alegerilor locale din vara acestui an, la care PL doreşte să mai obţină un mandat de primar al Chişinăului pentru Dorin Chirtoacă. În contextul în care ratingul lui Chirtoacă a scăzut drastic în ultimul timp, strategia PL este, de fapt, să se victimizeze că nu a fost admis la guvernare, dar şi să evite responsabilitatea guvernării în contextul social-economic actual.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine