A fost aprobat proiectul de reamenajare a Scuarului Cehov

cehov
Foto:Imaginea din viitor a Scuarului Cehov, PC: Scuarul Cehov/ Facebook

Astăzi, 12 februarie, Consiliul Național al Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii a examinat proiectul de regenerare a spațiului public „Scuarul Cehov” din centrul Chișinăului.

Membrii Consiliului au adoptat în unanimitate proiectul propus de grupul de inițiativă și au subliniat că acest proiect este unul binevenit pentru păstrarea și amenajarea centrului istoric al orașului Chișinău, anunță Moldova.org. Imaginile aprobate ale proiectului le puteți vedea aici.

„Aceasta este o etapă importantă în procesul de perfectare a actelor pentru realizarea acestui proiect. Au existat deja încercări de acaparare a acestui Scuar de către unii agenți economici și, din acest motiv, este necesar să avem toate actele în regulă pentru a preveni astfel de intenții”, a afirmat Victor Chironda, inițiatorul proiectului de reamenajare a Scuarului Cehov.

Acum, proiectul urmează a fi avizat la Direcția Arhitectură a Primăriei Chișinău, care va elibera un certificat de urbanism în baza căruia va fi eliberat permisul de construcție.

Proiectul de regenerare a fost elaborat de compania „Old Architecture” și prevede reabilitarea trotuarelor din zonă, amenajarea unui havuz și a gazonului, instalarea felinarelor și a mobilierului urban.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine