Elevii pot aplica la o conferință internațională în Germania

IMG_6140
Foto:Training în Trebnitz pentru jurnaliști în anul 2014

În perioada 8 – 14 iunie, elevii cu vârste de la 15 la 18 ani, pot participa la un proiect internațional în Germania pe tema dezvoltării sustenabile.

CTJM oferă posibilitatea de a participa la o întrunire a tinerilor asupra dezvoltării sustenabile. Aceasta va avea loc între 8 și 14 iunie, 2015, în localitatea Trebnitz, Germania și face parte dintr-un proiect de dezvoltare durabilă a regiunilor rurale, implementat de către Kreisau-Initiative e.V., Berlin.

Dezvoltarea sustenabilă este un termen actual, care pare a fi un concept fără alternative, dar dificil de implementat în practică, în special în localitățile rurale, unde greutățile economice și sociale sunt folosite drept scuză împotriva dezvoltării sustenabile. Cu toate acestea, societatea civilă poate contribui la depășirea impasului dintre interesele economice și dezvoltarea durabilă.

„Local in Global – Youth Encounter on the topic of Sustainable Development” este o întrunire de tineret, cu durata unei săptămâni, care va reuni participanți din Bulgaria, Germania, Moldova și Polonia, cu scopul educării în domeniul dezvoltării durabile în localitățile rurale. Programul va include o introducere în domeniul dezvoltării sustenabile, împărtășirea experiențelor globale, workshopuri și negocieri în contextul unui joc de simulare personalizat. De asemenea, participanții vor avea parte de un tur ghidat în Berlin.

Cerințe de participare

# Vârsta de 15 – 18 ani;
# Reședința în Republica Moldova;
# Limba engleză sau/ și rusă la nivel fluent;
# Interes în domeniul dezvoltării sustenabile.

Termeni și condiții

Costurile pentru acomodare și masă sunt acoperite de către organizatori, iar cheltuielile de transport vor fi rambursate (suma maximă rambursabilă: 170 de Euro). Taxa de participare de 25 de Euro va fi reținută din suma cheltuielilor de transport. Călătoria se va efectua în grup, iar participanții vor fi însoțiți de un supraveghetor. Persoanele interesate de a participa sunt rugate să completeze formularul de aplicare.

Data limită de aplicare este 5 februarie 2015.

Persoana de contact:

Violetta Iaroș
violetta.iaros@gmail.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine