Top 13 alimente cu acţiune afrodiziacă

asparagus_aphrodisiac-600×350
Foto:PC: pinterest.com

Afrodiziacul este substanţa care stimulează impulsurile sexuale, atât la bărbaţi, cât şi la femei. De-a lungul timpului, s-a răspândit credința, potrivit căreia, anumite băuturi, mâncăruri sau arome ar trezi dorința sexuală și ar condimenta viața intimă. Să vedem care sunt cele 20 de alimente, care stimulează apetitul sexual.

#1. Mierea de albine

 

PC: buzzingacrossamerica.com
PC: buzzingacrossamerica.com

Conținutul ridicat de bor al acestui tratament lipicios este important în producerea hormonilor sexuali. Nu e greu de înțeles de ce acest aliment dulce a fost considerat un afrodiziac secole la rând. Unii spun că această idee a pornit de la o veche tradiție în care tinerii însurăței trebuiau să bea miere fermentată până la prima Lună Nouă, de unde și termenul de lună de miere. Acest simbol al fertilităţii este producătorul hormonilor sexuali.

 

#2. Ardeiul iute

 

PC: caplimpede.ro
PC: caplimpede.ro

Dacă îţi doreşti să stimulezi dorinţa sexuală a partenerul tău, adaugă mai mult ardei iute în timpul preparării cinei. Aceste butoaie de pulbere sunt considerate adaosuri care te ajută să-ţi eliberezi spiritul de rele şi îţi stimulează secreția de endorfine. Ardeiul iute trimite impulsuri direct către inima ta.

 

#3. Fructul de avocado

 

PC: healingthebody.ca
PC: healingthebody.ca

Acest fruct senzual a fost considerat un afrodiziac datorită texturii sale catifelate și a formei erotice. În afară de faptul că face părul şi pielea frumoase, avocado este responsabil de creșterea libidoului (dorința de satisfacere a instinctului sexual).

 

#4. Migdalele

 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

Migdalele întotdeauna te vor face să-ţi urmezi instinctele în cel mai corect mod. Această gustare delicioasă conține oxid nitric, care provoacă creşterea fluxului de sânge. Acest aliment te poate sensibiliza. De asemenea, îţi poate ridica nivelul de energie din organism.

 

#5. Sparanghelul

 

PC: pinterest.com

Sparanghelul este un adaos alimentar, care reprezintă un centru al puterii pasiunii. Acest aliment este recomandat vegetarienilor pentru complectaţia sa bogată în vitamine.

 

#6. Stridiile

 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

Stridiile sunt alimentele care au abilităţi afrodiziace. Este cel mai cunoscut produs alimentar, care se remarcă prin efectul său stimulent, datorită moluştei din interior. Casanova consuma, în mediu, peste 50 de stridii pe zi, fiind conştient de efectul sexual al acestora.

 

#7. Rodiile

 

PC: pinterest.com

Rodia a fost simbolul Afroditei în Grecia Antică. Acest fruct a fost asociat întotdeauna cu pasiunea şi fertilitatea. S-a decoperit că rodia, de fapt, creşte nivelul de testosteron din organismul uman şi face viaţa sexuală a femeilor mult mai activă.

 

#8. Cafeaua

 

PC: magazinulcucafea.blogspot.com
PC: magazinulcucafea.blogspot.com

Începe dimineaţa, savurându-ţi cafeaua. Cofeina îţi va transmite energie către sistemul circulator, iar alcoloizii (substanţa ce se conţine în cafea) îţi va stimula impulsurile sexuale. Doza de adrenalină te va îndemna să foloseşti raţional această doză de afrodiziac din organism.

 

#9. Bananele

 

PC: en.wikipedia.org
PC: en.wikipedia.org

Bananele sunt simbolul fertilităţii în credinţa hindusă. Bananele sunt bogate în potasiu şi vitamina B, care sunt importante în producerea hormonilor sexuali.

 

#10. Sfecla roşie

 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

Romanii foloseau sfecla roşie în rol de stimulent sexual. Dacă e să facem referinţă la mitologia greacă, Afrodita consuma sfecla roşie pentru a fi cât mai dorită de bărbaţi. În afară de faptul că este foarte sănătoasă, conţine un nivel mare de stimulenţi hormonali activi.

 

#11. Rucola

 

PC: happymami.ro
PC: happymami.ro

Rucola este considerată afrodiziac încă din cele mai vechi timpuri. Această plantă are numeroase beneficii, fiind bogată în minerale şi antioxidanţi. Totodată, protejează şi reduce nivelul toxinelor din organism.

 

#12. Căpşunile

 

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

Cel mai bogat fruct în zinc. Fructul perfect pentru partenerul dumneavoastră, acţionează ca cel mai bun afrodiziac. Despicarea în două a acestui fruct garantează pasiune şi dragoste înflăcărată.

 

#13. Ciocolata

 

PC: onsecrethunt.com
PC: onsecrethunt.com

Cantităţile mari de boabe de cacao stimulează dorinţa sexuală. Ciocolata stimulează secreția de feniletilamină şi serotonină, care sunt substanţe chimice eliberate în mod natural în organism, atunci când simţi că eşti fericit sau pasional. Acest lucru stimulează dorinţa sexuală a partenerilor şi le garantează buna dispoziţie.

Irina Gurdila

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine