În caz că învăţaţi la Universitatea Tehnică din Moldova sau vă gândiţi să aplicaţi pentru studii acolo, vă prezentăm topul celor mai îndrăgiți lectori ai acestei instituții. Aceşti treisprezece profesori sunt cei mai respectaţi de către studenţi, conform Evaluez.eu.
Potrivit platformei care permite studenților să-și evalueze lectorii, evaluez.eu, sunt înscrişi 780 de profesori care au cursuri la Universitatea Tehnică din Moldova. Nota medie a profesorilor din UTM e 4 (din maximul de 5).
Drept criterii de evaluare sunt luate următoarele: Claritate, Utilitate, Interes, Incoruptibilitate.
Din Top 10 profesori de la UTM, pe care l-am făcut în 2013, potrivit recenziilor au mai rămas doar doi.
Top 16 cei mai îndrăgiți lectori de la UTM la început de 2015
#1. Mihai Perebinos, Informatică aplicată: nota 5 / 16 recenzii
Ce spun studenții: „Un om tare de treabă. Se vede că predă din plăcerea de a comunica cu noi, studenții. Îmi pare bine că l-am cunoscut, e un om de aur”.
„Matematician și poet (are niște versuri deosebite), are un stil interesant de a preda și de a atrage atenția.”
„Un om cum rar găsești. Profesor foarte bun. Trebuie să stai la lecțiile lui ca să înțelegi ce fel de persoană este.”
#2. Rostislav Calin, Calculatoare, Informatică și Microelectronică: nota 5 / 12 recenzii
„Domnul Calin este unul din acei profesori care te face să nu regreți că ai ales această specialitate (n.r. TI. F/R). Este profesionist și capabil de a-i învăța multe pe cei dornici de cunoștințe.”
„Profesor bun, îmi place cum predă, evaluează cunoștințele studenților la maximum, ce e bine, dă dovadă de interes față de fiecare student pentru ca fiecare din ei să capete cunoștințe.”
„Părerea mea este expusă prin evaluare. Mulțumiri decanatului care a asigurat studierea încă cel puțin a două obiecte cu dumnealui. În timp real a provocat studenții cam leneși, dar capabili astfel, încât menționații s-au „apucat de carte.”
#3. Ana Costaș, Matematică: nota 5 / 11 recenzii
„Dacă ar fi mai mulți profesori ca Doamna Ana, eu cred că studenții vor învăța mai mult, metoda de predare e una unică.”
„Veneam la ore cu o mare satisfacţie. Îmi plăcea felul ei de a fi, stilul ei de predare şi metodele pe care le folosea. Un profesor de nota 10, dar şi asta e puţin spus.”
„Plus la toate, are și simțul umorului, știe să atragă strudenții, să-i captiveze.”
#4. Vasile Turta, Mecanică Teoretică: nota 5 / 6 recenzii
„Profesor foarte deosebit prin faptul că are un mod de predare de la care îți face poftă să înveți, mereu pozitiv, interesat de obiect și cu o capacitate de a lămuri lucrurile pe înțelesul oricui.”
„Un profesor cu metode de predare specifice, cu mult umor, bancuri și limba franceză.”
„Un profesor cu idei de predare netradiționale.”
#5. Svetlana Costaș, Matematică: nota 5 / 5 recenzii
„O femeie extraordinară, prietenoasă cu studenții, cu simțul umorului, cinstită, bună ca om și ca profesionist.”
„O profesoară excepțională și o profesoară neîntrecută. Respect mult.”
#6. Mihail Dobrev, Construcții Arhitectonice: nota 5 / 5 recenzii
„Un profesor excelent! Toate întrebările în domeniu pe care le-am avut, am obținut răspuns. Cunoștințele obținute la orele lui m-au ajutat mult. Un mare mulțumesc pentru Dumnealui.”
„Stimează studenții activi, iar la cei indiferenți se stăruie să le trezească interesul față de obiect, de specialitate, de facultate.”
„Преподаватель, который, лично для меня, создает приятное впечатление о всей кафедре.”
#7. Natalia Ciobanu, Ecotehnie, Management Ecologic și Ingineria Apelor UNESCO/COUSTEAU: nota 5 / 4 recenzii
„Pozitivă, mereu bine dispusă, de o dragoste să faci ore. Materialul se asimilează foarte bine.”
„Am primit multă plăcere de la orele cu Doamna Ciobanu Natalia, aș întoarce timpul înapoi.”
#8. Valentin Arion, Termotehnică și Management în Energetică: nota 5 / 4 recenzii
„Foarte bun profesor, profesionist, om deștept.”
#9. Raisa Druță, Chimie: nota 5 / 4 recenzii
„Mereu carismatică și veselă. Ne motiva într-un oarecare fel să învățăm de fiecare dată, lecțiile decurgeau foarte interesant.”
#10. Ion Leah, Matematică: nota 5 / 4 recenzii
„Cred că am avut un mare noroc să am un astfel de profesor, păcat de cei care nu vor să învețe și să-i urmeze sfaturile.”
„Am cele mai bune amintiri despre acest profesor. Un profesionist cu un mod specific de predare și cointeresare a studenților. Foarte obiectiv. Mersi pentru aportul Dumneavoastră la formarea mea profesională.”
„Domnul Ion este un Profesor cu dar de la Dumnezeu și cu un suflet mare.”
#11. Victoria Maxim, Informatică aplicată: nota 5 / 4 recenzii
„Doamna Maxim e cu siguranță un mentor ce poate îndruma și oferi feedback constructiv studenților. Personal, am avut onoarea să beneficiez de consultanța dumneaei în cursul elaborării tezei mele de licență, proces care mi-a dezvoltat aptitudini ca: gândire laterală, planificare strategică, management al timpului și rezistență la stres. Este unul din puținii profesori care poate spori randamentul unui student depășind 101%.”
#12. Elena Rusu, Matematică: nota 5 / 4 recenzii
„Va rămâne în memoria mea ca unul din cei mai remarcabili profesori pe care i-am avut vreodată, sincer, jos pălăria!”
„O profesoară foarte bună. Explicațiile sunt clare, răspunde la orice întrebare, glumele au sens și nu distrag de la temă. Pe lângă asta, înțelege bine studenții, nu se comportă de parcă cineva ar fi trebuit să știe, iar dacă nu știe, încearcă să explice.”
#13. Taisia Gronic, Geometrie Descriptivă și Desen: nota 5 / 4 recenzii
„Eu cred lucrul pe care îl face este de nota 10! Mulțumesc.”
Mențiuni speciale
Dumitru Ciorbă, Automatică și Tehnologii Informaționale: nota 4,9 / 50 recenzii (lectorul cu cele mai multe recenzii)
„Ce pot să spun: cele mai originale cursuri, cele mai eficiente, chiar și pentru cei care ar trebui să fie în echipe de baschet – nu la cursurile Dumnealui. Anume datorită Dumnealui am înțeles ce sunt astea rețelele, cum funcționează ele și regulile ce le guvernează, chiar dacă nu am reușit să fiu prezent la toate orele de curs (am frecventat doar 35% din ele). Dacă dumnealui nu avea acea pasiune pentru rețele, poate nu aș fi știut nimic despre Rețele de Calculatoare. Este primul profesor care oferă posibilitatea celor absenți de la cursuri, să studieze la distanță, vizitând blogul Dumnealui ciorbă.name. Îl definesc 3 cuvine: modern, eficient, imparțial.”
„Am avut onoarea să-l am pe dl Dumitru Ciorbă ca prof. la FCIM. Dl Ciorba s-a bucurat de respectul studenților, dând dovadă de înalt profesionalism, reușind să trezească interesul asupra materiei prin metodele moderne de predare. Totodată, domnia sa a ieșit în evidență cu un caracter integru, corect, reușind să fie și apropiat de studenți, dar rămânând obiectiv în activitatea sa.”
Printre profesorii cu o înaltă apreciere pe rețelele de socializare pentru inovativitate se mai numără și:
Alex Railean, lector UTM
Alex Railean este profesor la Universitatea Tehnică din Moldova și este implicat activ în noul proiect lansat de Privesc.eu – cursuri universitare online. Profesorul ne-a povestit despre ideea proiectului și care ar putea fi impactul lecțiilor online asupra studenților din Moldova.
Ivan Zarea, Asistent Universitar la UTM
Iată ce sfat le dă Ivan Zarea studenților: „Pentru studenții de azi am câteva sfaturi: nu lucrați în timpul facultății, lucrați acasă, explorați, intrați în comunități online, participați la concursuri, discutați cu alții și nu uitați de viața socială!”.
Dacă nu sunteți de acord cu topul de mai sus sau credeți că am omis pe cineva, intrați pe Evaluez UTM și evaluați lectorii și profesorii voștri preferați.