Pe 21 ianuarie sărbătorim Ziua Internațională a Îmbrățișărilor

IMG_7329
Foto:Pe 21 ianuarie sărbătorim Ziua Internațională a Îmbrățișărilor. PC: #diez

Astăzi, 21 ianuarie, este Ziua Internațională a Îmbrățișărilor, sărbătorită în toată lumea din 1986, provenită din SUA.

Ziua Îmbrăţişărilor (inițial Națională) a fost rezultatul şi urmarea unei remarci făcute de Kevin Zaborney: „Societatea americană se fereşte să-şi arate sentimentele în public”, aşa cum declara în revista americană „People”.

Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor îşi găseşte multe dintre caracteristici în campania „Îmbrăţişări gratuite” (Free Hugs Campaign). Ea a fost iniţiată de australianul Juan Mann în anul 2004. Cu pancarde pe care scrie mare „FREE HUGS” persoane, ONG-uri și asociaţii ies în stradă şi oferă doritorilor îmbrăţişări gratuite.

Potrivit tradiției evenimentului, oricine poate îmbrățișa orice persoană, chiar și una necunoscută, iar legenda spune că în timpul unei îmbrățișări prietenești, oamenii fac schimb de căldură sufletească.

Această ocazie este sărbătorită anume în luna ianuarie, deoarece studiile arată că este una dintre cele mai deprimante perioade ale anului. Psihologii susţin că oamenii au nevoie de îmbrăţişări pentru că acestea exprimă afecţiune, siguranţă şi confort sufletesc. Mai mult, studiile arată că îmbrăţişările sunt benefice pentru sănătate. Ele ajută la întărirea imunităţii şi contribuie la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine