Pauza – singura decizie pe care au putut s-o ia parlamentarii la începutul ședinței extraordinare

parlamentari
Foto:Parlamentarii în pauza ședinței extraordinare PC: captură privesc.eu

Azi, 21 ianuarie, membrii parlamentului s-au adunat la prima ședință extraordinară din acest an. După mai multe comentarii mai mult sau mai puțin constructive și fără ca măcar să voteze ordinea de zi, aceștia au luat o pauză de 30 minute după 43 de minute de ședință.

Atât online, cât și live, internauții critică dur performanța aleșilor țării la această primă ședință de Parlament.

Unii spun că aceștia, în loc de vorbe goale trebuie scoși afară să curățe zăpada. Alții au propus să nu li se dea voie afară din Parlament, până nu votează ceea, ce au de votat.

Iată ce s-a întâmplat în primele 43 de minute:

La început de ședință, deputatul PD, Sergiu Sîrbu, a propus să se purceadă la crearea comisiei pentru alegerea conducerii Parlamentului, iar fiecare fracțiune să înainteze membri reprezentativi.

Mihai Ghimpu a spus: „Mai rău că noi astăzi nu avem o majoritate parlamentară. Noi regretăm că ne-am convocat fără a avea o majoritate parlamentară”. De asemenea, a adăugat că Dorin Chirtoacă va fi și ministru, și prim-ministru, și președinte.

Deputații PSRM au propus ca pe ordinea de zi de astăzi a Parlamentului să fie incluse și alte chestiuni, nu doar cea de alegere a conducerii Legislativului. Propunerea nu a fost acceptată de celelalte formațiuni, punctează UNIMEDIA.

Valeriu Streleț a cerut o pauză de 30 de minute din numele fracțiunii PLDM.

Apoi după 30 minute de pauză, au votat altă pauză până, joi, 22 ianuarie 2015.

Înainte de începutul ședinței, Marian Lupu a declarat că i-a invitat pe colegii din PLDM să creeze o coaliție minoritară, fără de Partidul Liberal.

Ședința o veți putea urmări live în video de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine