Autorul alertei cu bombă de la Primărie – un deţinut al penitenciarului din Soroca

inchisoare
Foto:radiocluj.ro

Angajaţii Primăriei capitalei şi-au început ziua de muncă cu o întârziere de mai bine de 2 ore după ce poliţia a fost anunţată, noaptea trecută, că în sediu s-ar afla o bombă. Alerta s-a dovedit a fi falsă. Poliţia anunţă că a identificat autorul.

Solicitat de IPN, şeful serviciului de presă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, Adrian Jovmir, a declarat că angajaţilor li s-a permis să intre în birouri după ce geniştii au încheiat verificările şi nu au găsit obiecte explozibile.

Un deţinut al penitenciarului din Soroca, condamnat în anul 2011 la 18 ani de închisoare pentru omor, este audiat în legătură cu apelul efectuat la poliţie. Acesta a recunoscut că a sunat la Poliție de pe un telefon mobil, după care l-a aruncat și nu cunoaște unde se află. El a mai spus că a recurs la această acțiune având careva întrebări la Primarul Chișinăului și în acest mod a încercat să atragă atenția edilului capitalei asupra lui.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 281 Cod Penal al RM „Comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism, Comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acțiuni care periclitează viața oamenilor, cauzează daune materiale în proporții mari sau provoacă alte urmări grave”.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă amendă în mărime de la 4 la 10 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare până la 2 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine