Nonconformista interpretă Curly dezvăluie povestea creților ei

Curly-So-you-singer
Foto:Curly: „Peste ani mă văd departe și anume în America” PC: muzfm.md

Pe piaţa muzicii autohtone, se deosebeşte prin coafura afro-americană şi stilul de muzică abordat. Ai cunoscut-o la concursul naţional Eurovision 2014 şi la sigur ţi-a captat atenţia prin carisma ei. Echipa #diez vine să-ţi satisfacă curiozitatea, invitându-te să te delectezi cu informaţii proaspete din interviul cu tânăra interpretă.

Curly a început totul de la cover-uri pe care le realiza la diverse piese cunoscute. Acum, tot ce face îi aparține ca și text și este produs de Gazda Records, casa de producție care a descoperit-o și o promovează. Aflăm mai multe despre excentrica Curly, pe numele real Inga Luca.

Cum a apărut ideea proiectului Curly?

Proiectul Curly a început să prindă contur odată cu apariţia ideii coafurii afro-americane, idee ce a scânteiat la recomandarea unei prietene, care, venită de la mare, a rămas entuziasmată de descoperirea acestui look. Mi s-a părut ingenioasă propunerea ei şi, împreună cu producătorul meu, am început să dezvoltăm acest concept.

Care este povestea creţilor tăi?

De imaginea mea se ocupă soţia producătorului, care este şi make-up artist. Ea îmi face creţii, lucru a cărui durata e de 5 – 7 ore. Procedura e în felul următor: îmi ia fiecare şuviţă de păr şi o învârteşte pe o clamă specială. E o treabă migăloasă. Apoi urmează să port aceste zeci de clame timp de o zi sau două, timp în care port basma atunci când ies din casă, după care, ele îmi sunt îndepărtate uşor pentru a nu rupe firul de păr. Adevărul e că de la aceasta, părul meu s-a deteriorat mult, însă eu am grijă să-l tratez cu uleiuri esenţiale, pentru a-l regenera. Imaginea cere sacrificii.

Cum a fost Eurovisionul pentru tine?

Pentru Eurovision 2014 m-am pregătit timp de cinci zile. A fost o cursă la cronometru, pentru care am apelat la toţi cunoscuţii mei. A fost obositor şi extrem de stresant. Şi, mai ales, a necesitat investiţii financiare mari. Cine are bani, nu are decât să participe în fiecare an la Eurovision, dar eu, momentan, mă abţin, din lipsă de resurse materiale, deşi, nu neg că s-ar putea să îmi fac văzută prezenţa la acest concurs în anii următori.

 

Interpreta Curly PC: facebook.com
Interpreta Curly PC: Facebook/arhiva personală

Ce stil de muzică îţi este cel mai apropiat sufletului şi ce alte linii melodice ai încerca să le abordezi?

Eu fac ceea ce îmi reuşeşte cel mai bine. Stilul de muzică care definesc piesele mele ar fi Pop – R&B, dar îmi place să fredonez şi soul, rap. De acest lucru vă voi convinge pe primul meu album, ce va combina mai multe genuri muzicale, va cuprinde diverse teme abordate şi care va avea 18 piese. Sper să-l pot lansa cât mai curând. Deocamdată, muncesc sârguincios la acesta.

Ce te opreşte să devii o apariţie publică mai activă, mai implicată?

Nu-mi plac apariţiile publice. Îmi ia mult timp să mă gândesc la ce să mă îmbrac, la ce întrebări ar putea să-mi fie puse. Încă am fobie de live-uri. Şi apoi, vreau ca atunci când ies, să fiu deja pregătită cu un album, care să reflecte pe potrivă munca depusă în studio.

 

Inga Luca, vocea inedită sub pseodonimul Curly PC: facebook.com
Inga Luca, vocea inedită sub pseudonimul Curly PC: Facebook/arhiva personală

De ce nu ai urmat studiile în domeniul muzicii? Cum se combină limbile străine cu muzica?

Eu nu am studii muzicale şi asta m-a împiedicat să depun actele la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, întrucât acolo se cerea susţinerea mai multor examene ce includ întreaga teorie, pe care eu nu o cunosc. Aşa că, actualmente, îmi fac studiile la USM, la limbi străine: engleza şi franceza. Nu preconizez să profesez în domeniul limbilor. Mai degrabă ar fi o completare a dezvoltării personale, deoarece aş vrea să fiu capabilă să-mi scriu textele pieselor şi în franceză, având în vedere că eu însămi compun cuvintele propriilor cântece.

De ce doar piese în engleză?

Eu în limba engleză mă simt ca peştele în apă, de aceea prefer să scriu texte anume în limba lui Shakespeare. Fiţi de acord că, dacă aş cânta în româna literară, ar arăta fake, din moment ce Moldovei îi este specific un dialect aparte. Nu vreau să arate fals şi să mă diferenţiez de Inga cea din viaţa de zi cu zi, la capitolul limbă.

 

Tânăra cu un stil aparte PC: facebook.com
Tânăra cu un stil aparte PC: Facebook/arhiva personală

Cum te vezi peste ani?

Peste ani mă văd departe şi anume, în America. Mi-ar face o deosebită plăcere să cunosc vedetele muzicii internaţionale, precum Adele, Rihanna, Nicki Minaj, pe care le consider excepţionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine