Rezultatele rundei de negocieri din 17 ianuarie dintre PLDM, PD și PL

lupu
Foto:Liderii PLDM, PD și PL PC: moldpres.md

O nouă rundă de negocieri a avut loc astăzi, 17 ianuarie, între liderii Partidului Liberal-Democrat, Partidului Democrat și Partidului Liberal.

După încheierea întâlnirii, liderii partidelor au oferit declarații jurnaliștilor, fără a menționa când va fi formată viitoarea coaliție de guvernare și din ce partide aceasta va fi formată, informează moldova.org

Mihai Ghimpu a spus, după întâlnire, că „negocierile s-au încheiat demult” și „se vede cu ochiul liber că ei au ales PCRM”.

„La început va exista un Guvern minoritar, dar timpul le va arăta ce va fi mai departe. PL niciodată nu a mizat pe funcții, noi nu vrem o guvernare cu comuniștii, dar nu vrem o guvernare cum a fost până acum, vrem schimbări. Noi nu pretindem la nicio funcție, dar nici lor nu putem să le oferim totul”, a explicat Ghimpu.

Marian Lupu a declarat că PL urmărește o „mișcare unilaterală și nu un dialog”.

„Am rămas la aceeași fază. Progrese zero. Mingea este acum pe terenul colegilor din PL, pe motiv că nu au acceptat propunerile din partea PLDM și PDM. Aceste propuneri țineau de guvernare și funcții, în codițiile în care funcția de președinte nu se partajează”, a spus acesta.

Vlad Filat a avut o poziție similară cu Marian Lupu, menționând că PL a avut toate pârghiile necesare pentru a găsi compromisul și a forma, împreună, o nouă alianță de guvernare.

„Eu vreau ca toți colegii din PL, în afară de declarații tari și acuzații, să contribuie la găsirea unui compromis. PLDM rămâne ferm pe poziția că nu putem fi nici in coaliție și nici în alianță cu PCRM. În Parlament vom vota solidar cu toți deputații problemele de interes național. PL are o abordare care are la bază încăpățânarea, dar astfel nu poți să rezolvi problemele țării”, a adăugat Filat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine