(infografic) Cât timp îi ia unui străin să învețe limba română

carti
Foto:Fotografie simbol PC: transpanish.biz

O cercetare efectuată de Institutul de Servicii Externe al Departamentului de Stat al SUA plasează limba română printre limbile care pot fi învățate ușor de către un vorbitor de limbă engleză – aproximativ în 23 – 24 de săptămâni.

Conform cercetării, criteriile care sunt luate în considerație pentru a calcula de cât timp are nevoie un om pentru a învăța o limbă străină sunt:

# Apropierea limbii noi cu limba maternă sau o altă limbă cunoscută;
# Complexitatea limbii;
# Orele dedicate studierii limbii noi;
# Resursele de studiu disponibile;
# Motivația.

În categoria ușor de învățat intră: spaniola, portugheza, franceza, italiana, româna, olandeza, suedeza, afrikaans, norvegiana. Asta ar însemna 23 – 24 de săptămâni, în care ar fi necesare 575 – 600 de lecții. În ceea ce privește învățarea limbii române, străinii pot accesa diferite surse online care oferă lecții de română. Wikihow a făcut și un tutorial despre cum să înveți limba română în 8 pași.

 

PC: youthat.blogspot.com
PC: youthat.blogspot.com

 

Unui cunoscător de limbă engleză i-ar fi mai puțin ușor să învețe limbile: rusă, hindi, vietnameză, turcă, poloneză, thailandeză, sârbă, greacă, ebraică, finlandeză. Acestuia i-ar trebui 1.110 lecții în 44 de săptămâni.

 

infografic - Copy
PC: youthat.blogspot.com

 

Printre limbile care se învață cel mai greu se numără: arabă, chineză, japoneză, coreeană. Pentru aceasta, ar fi necesare 2.200 de cursuri în 88 de săptămâni.

 

infografic - Copy (2)
PC: youthat.blogspot.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *