Reading Challenge 2015: 50 de cărți pe care trebuie să le citești în noul an

readingchallenge
Foto:O nouă provocare în 2015: Reading Cheallenge. PC: captură foto popsugar.com

O nouă provocare lansată la începutul noului an, Reading Challenge 2015, te îndeamnă să citești. De curând, a fost prezentată o listă alcătuită din 50 de poziții pe care, până la finele anului, urmează să le bifezi.

Provocarea Reading Challenge 2015 are drept scop diversificarea lecturii unui cititor. Astfel, printre sarcini se regăsește cea de a citi o carte care are peste 500 de pagini, o carte care a stat la baza creării unui film, una scrisă de un autor cu vârsta de până la 30 de ani, un exemplar ce conține un număr în titlu, o carte ce are peste 100 de ani, ș.a.

Poți descărca aici documentul care conține întreaga listă a cărților pe care, dacă accepți provocarea, trebuie să le citești.

Dacă ar fi să urmărim postările publicate pe Facebook cu hashtag-ul #ReadingChallenge2015, putem observa utilizatorii pasionați de lectură care au și început să-și suplinească arsenalul de cărți pe care urmează să le devoreze în acest an.

O tânără care a acceptat provocarea, Nikita Kamath, și-a împărtășit exaltarea într-o postare pe Facebook, care spune: „Atunci când am fost invitată să particip la #ReadingChallenge2015, primul lucru pe care l-am făcut a fost să scot la imprimantă lista. Cum altfel aș fi memorat cărțile pe care trebuie să le citesc? În plus, este amuzant să pui bife în acele căsuțe mici. Acum că nebunia mea depășește orice limită, sunt fericită că am finisat prima mea lectură din anul acesta în puțin peste 8 zile. Și mă bucur nespus că, citind „Gone Girl”, am putut bifa 4 din 50 de poziții”.

 

Lista Reading Challenge 2015 a tinerei Nikita Kamath. PC: Facebook/Nikita Kamath
Lista Reading Challenge 2015 a tinerei Nikita Kamath. PC: Facebook/Nikita Kamath

Dacă ești în pană de idei și duci lipsă de cărți în biblioteca personală, vezi care sunt bibliotecile din Chișinău la care poți merge și împrumuta cărți. Însă, dacă ești adept al noilor tehnologii și preferi să citești pe unul dintre dispozitivele tale electronice, te îndemn să descoperi cele 20 de site-uri unde poți descărca gratuit și legal cărți sau 15 site-uri unde poți descărca cărți în limba română.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *