(foto) 10 conturi de Instagram pentru pasionații de arta scrisului de mână

10
Foto:PC: instagram.com/bijdevleet/

Dacă în perioada, când nu exista tehnică performantă, oamenii, poate, nu erau foarte interesați de arta scrisului, de fonturi create manual și design tipografic, iată, se pare, că totul ia o turnură diferită.

Acum, când fiecare, probabil, scrie mult mai puține texte de mână, internauții, prin intermediul conturilor de Instagram și Pinterest, doresc să renască acest obicei și vin să motiveze oamenii. Astfel, Look At Me a selectat câteva pagini pe rețelele de socializare la care, cu siguranță vei dori să te abonezi ca să urmărești cum evoluează și ce aduc nou artiștii din întreaga lume, în ce privește designe-ul tipografic și scrisul pe diferite suprafețe.

 

# The type hunter

 

PC: instagram.com/thetypehunter/
PC: instagram.com/thetypehunter/

„Vânătorul de fonturi”, începutul secolului XX. Aici vei naviga ca într-un muzeu, unde poți observa afișe care existau cu zeci de ani în urmă sau reclame ale unor cutii și produse care nu mai există deja.

 

# Xavier Casalta

 

PC: instagram.com/casaltaxavier/
PC: instagram.com/casaltaxavier/

 

Instagramul unui tânăr de origine franceză, unde vei găsi lucrări realizate în tehnica punctată. Este o metodă care necesită ore de muncă la rând. Astfel, pentru a crea o literă, uneori îi sunt necesare aproximativ trei ceasuri. Rezultatul obținut însă, face toți banii.

 

# Best Dressed Signs

 

PC: instagram.com/bestdressedsigns/
PC: instagram.com/bestdressedsigns/

Un studiou din Boston care se specializează în crearea afișelor stradale ce au un stil retro. Totul are un aspect oldschool, culorile, formele fonturilor, exact ca în anii 1950.

 

# Daily Typography Inspirations

 

PC: instagram.com/thedailytype/
PC: instagram.com/thedailytype/

Un blog unde poți găsi idei pentru un design tipografic modern, adunate din diferite colțuri ale lumii.

 

# Copenhagen Type

 

PC: instagram.com/cphtype/
PC: instagram.com/cphtype/

Un cont ce adună în el fotografii ale orașului Copenhaga. Designer-ul Rasmus Lund fotografiază afișele vechi, care au fost desenate pe fațadele blocurilor din oraș, care au un aspect neîngrijit. Totodată, nu scapă din vedere cele care au un design nou, pur scandinav. Poate să ți creeze impresia că Copenhaga este un oraș complet în ce privește arta scrisului.

 

# Typography Inspired

 

PC: instagram.com/typographyinspired/
PC: instagram.com/typographyinspired/

Un blog care adună la un loc diferite exemple ale designer-ilor din mai multe țări ale lumii, unde fiecare își are stilul său în crearea inscripțiilor.

 

# June Digan

 

PC: instagram.com/junedigann/
PC: instagram.com/junedigann/

Un filipinez vine să te uimească și să-ți demonstreze ce poate face un om cu imaginație și dorință, cu ajutorul unui creion și a mai multor culori. Inscripții pozitive, nori, tonalități plăcute – asta vei vedea, dacă vei intra pe blogul său.

 

# Andreas M Hansen

 

PC: instagram.com/andreasmhansen/
PC: instagram.com/andreasmhansen/

Un artist din Stockholm are și el ceva care te va captiva. Multe inscripții alb-negre, cifre, afișe și panouri în rame, rapidografe, dar și multe altele vei găsi pe pagina sa.

 

# Casey Ligon

 

PC: instagram.com/caseyligon/
PC: instagram.com/caseyligon/

Dacă majoritatea artiștilor care creează inscripții o fac cu ajutorul pixurilor, creioanelor, acuarelelor, etc, Casey Ligon a mers pe altă cale. Pe lângă tot inventarul enumerat mai sus, ea folosește Nutella, gem, făină și alte ingrendiente din bucătărie. Inscripțiile monocrome ocupă un loc aparte în colecția sa, realizate cu creta pe o suprafață neagră.

 

# Bijdevleet

 

PC: instagram.com/bijdevleet/
PC: instagram.com/bijdevleet/

Propietarul studio-ului Bijdevleet, Tim Bontan, este din Rotterdam și, periodic, fotografiază inscripții interesante de pe cutii, biciclete și toate acestea le găsiți pe pagina sa de Instagram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *