(infografic) Cel mai mare dor al românilor este cel de copilărie

Dor de copilarie
Foto:Cel mai mare dor al românilor este cel de copilărie, arată campania internațională găzduită pe www.dorderomanesc.ro PC: Iutta

Conform poveștilor publicate de participanții campaniei Dor de românesc în perioada 02 octombrie-24 decembrie, cea mai dragi amintiri ale românilor s-au dovedit a fi cele din copilărie, momente descrise idilic și apreciate de peste 23% dintre respondenți.

Proiectul inițiat de brandul autohton Iutta și desfășurat pe parcursul a peste 10 săptămâni a strâns aproximativ 360 de doruri din toate colțurile lumii pe www.dorderomanesc.ro.

Dorul de copilărie a fost urmat ca frecvență a menționării de cel de bunici (18%), plaiuri românești (15%), bucate tradiționale (14%), acasă (8%), atmosfera de sărbători (5%), tradiții (3%) și alte momente, locuri, arome, experiențe (11%) ce au fost retrăite la o intensitate puternică de cei care le-au făcut publice. Cea mai activă regiune în această campanie a fost Moldova (80 de doruri), urmată îndeaproape de Muntenia (73), Transilvania (53) și Basarabia (39). Toate aceste statistici au fost redate vizual în infograficul Dor de românesc (imagine atașată).

Infografic Dor de romanesc

 

Nicoleta Chirica, designer și fondator Iutta, declară:”Platforma online a fost realizată pentru a colecționa dorurile într-un loc comun, ca un manifest universal ce contribuie la sublinierea individualității acestui sentiment ce ne caracterizează ca popor și a aspectelor culturale comune. Aici am reușit să strângem poveștile autentice, emoționante ale românilor ce și-au deschis sufletul și au împărtășit cu bucurie trăirile lor. Dorul, reamintit, devine mai intens și mai conștient, ca o călăuză a valorilor ce ne definsc în etape diferite ale vieții noastre.”

Pentru a alina dorul de copilărie, Iutta a lansat o linie de genți din piele cu ilustrații ale celor mai îndrăgite basme din mitologia românească, povești cu zâne, personaje cu puteri supranaturale și filme cu eroine memorabile. Recenta linie poate fi purtată deopotrivă de fiice și mame ce împart acceași pasiune pentru lumea fantasticului, dar și pentru modă. Aceasta este disponibilă în catalogul online al brandului.

Dor de copilarie

 

Ideea inițiativei internaționale Dor de românesc, care poartă numele celei mai îndrăgite colecții de genți Iutta, a pornit de la întrebarea Care e dorul tău? Aceasta a presupus, pe lângă invitația deschisă de a trimite răspunsul pe www.dorderomanesc.ro, desemnarea săptămânală a unei ambasadoare pentru cele 10 regiuni geografice ale țării și promovarea specificului acestor zone. Personalitățile feminine ce s-au alăturat proiectului și poveștile lor pot fi găsite aici. Lista cuprinde nume precum: Ana Morodan, Paula Seling, Iuliana Tudor, Aylin Cadîr, Adela Pârvu ș.a.

Campania a fost însoțită de un concurs ce a premiat cele mai frumoase 100 de doruri cu produse Iutta și premii surpriză ale partenerilor Techir, Aqua Carpatica, ROD și Domeniile Sâmburești. Marele câștigător al proiectului va primi geanta de voiaj „Dor călător” ce a fost creată în aceste 10 săptămâni și va participa într-un tur fotografic al României alături de un ghid și un fotograf profesionist în primăvara acestui an.

Dorul căruia i-a revenit marele premiu este: ”În desaga inimii port dorurile unui meleag în care soarele cântă, pământul dospește iar copacii se alintă în vânt. Mi-e dor de tărâmul în care frumusețea, armonia și pacea căutau cândva să domnească pe veci.” Ioana Cucoș, Moldova.

Cititorii sunt invitați să acceseze platforma www.dorderomanesc.ro să afle mai multe detalii despre campanie și să citească poveștile autentice strânse din toate zonele geografice ale României și Basarabiei. O campanie susținută de “România, tare de tot” by Intact Media Group.

Geanta_Dor_calator_FINALA

 

Despre Iutta

Iutta este un atelier de creație care are în portofoliu genți și accesorii din piele cu motive de inspirație tradițională. Brandul reflectă dorul de românesc prin valorificarea folclorului, suplinind nevoia de identitate care caracterizează prezentul. Creațiile Iutta au în spate o poveste, un dor ce le inspiră pe cele care le poartă să își amintească unde le sunt cu adevărat rădăcinile și valorile. Cum frumos ne descria o susținătoare: “Voi, Iutta, ne faceți să iubim dorul, deși el implică o absență.”

Mai multe detalii pe www.iutta.ro și www.facebook.com/Iutta.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *