(foto, video) Microsoft a lansat versiunea de testare a Windows 10

windows-10-desktop
Foto:Windows 10. PC: <a href="http://static.neow.in/images/uploaded/2014/09/windows-10-desktop.jpg" target="_blank">neow.in</a>

Microsoft oferă posibilitate tuturor utilizatorilor de a testa noul produs Windows 10, începând cu 1 ianuarie 2015.

Pentru a beneficia de descărcarea și utilizarea gratuită a Windows Technical Preview, trebuie să ai un cont pe site-ul Microsoft. În caz că n-ai unul, înregistrează-te aici.

Windows Technical Preview este disponibil doar în trei limbi: Engleză (Statele Unite și Regatul Unit), Chineză (simplificată) și Portugheză (Brazilia), în versiunile pe 32 și 64 de biți. Cerințele de sistem nu se prea deosebesc de cele pentru Windows 8.1:

# Procesor: 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid
# RAM: 1 gigabyte (GB) (pe 32 de biți) sau 2 GB (pe 64 de biți)
# Spațiu disponibil pe hard disk: 16 GB
# Placă video: dispozitiv grafic Microsoft DirectX 9, cu driver WDDM
# Un cont Microsoft și acces la internet
# Driverele și softurile pentru Windows 7, 8 și 8.1 sunt compatibile cu Windows 10

După ce descarci versiunea potrivită, care reprezintă un fișier .iso, va trebui să înregistrezi imaginea dată pe un DVD sau să copiezi conținutul acesteia pe o unitate USB bootabilă.

Înainte de a instala versiunea de încercare, nu uita să îți notezi undeva cheia de produs: NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR.

 

Windows 10. PC: microsoft.com
Windows 10. PC: microsoft.com

Scopul lansării Windows Technical Preview este de a oferi posibilitate utilizatorilor să contribuie la crearea viitorului Windows. Poți lăsa feedback: ce nu-ți place, ce te deranjează, ce așteptări ai, ce erori ai întâlnit; iar cei de la Microsoft vor ține cont de sfatul tău.

Marea noutate a Windows 10 este meniul Start, care în sfârșit, după mai multe promisiuni, a fost modificat. Acesta reprezintă o combinație a fostului meniu din Windows 7 și cel din Windows 8.1, aplicațiile din Magazinul Windows fiind separate de cele destinate versiunii desktop.

 

Windows 10. PC: megaleecher.net
Windows 10. PC: megaleecher.net

Acum, aplicațiile din Magazinul Windows se deschid în ferestre separate, care pot fi redimensionate, minimizate și maximizate, iar când le închizi, și procesul din fundal se oprește, spre deosebire de Windows 8 și 8.1.

Desigur, aceste modificări sunt valabile doar pentru PC, tabletele și dispozitivele mobile vor avea un alt model de Windows 10.

Versiunea Technical Preview expiră pe 15 aprilie 2015. Microsoft îți va trimite notificări începând cu 1 aprilie 2015, pentru a-ți reaminti că este timpul să faci upgrade PC-ului la o versiune mai nouă. Totuși, în orice moment îți poți instala vechea versiune de Windows.

Pentru mai multe detalii accesează pagina Windows Technical Preview de pe site-ul Microsoft sau dacă ai dificultăți în a instala, vizionează videoul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *