(video) 9 puncte mobile pentru acordarea asistenței medicale în caz de îngheț

dsc_6104
Foto:Corturi de reabilitare instalate în mai multe localități din țară PC: DSE

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI instalează mai multe puncte de reabilitare în urma condițiilor meteo nefavorabile cu temperaturi joase. În mai multe localități din țară, oamenii se vor putea încălzi în corturi și vor consuma ceai fierbinte.

În total vor funcționa 9 puncte de reabilitare în nord, sud și centru. Cinci dintre ele vor fi instalate în sectoarele mun. Chișinău, două în mun. Bălți și cîte unul în orașele Cahul și Cantemir.

La Botanica, cortul se află lângă piaţa de pe bulevardul Dacia, în Centru – în preajma Gării Feroviare, la Buiucani – la intersecţia străzilor Calea Ieşilor şi Creangă. În sectorul Râşcani, cortul a fost amplasat lângă piaţa „Bogdan-Voievod”, iar la Ciocana – în preajma pieţei din strada Mircea cel Bătrân.

În municipiul Bălţi un cort se află în Piaţa Vasile Alecsandri şi unul la autogara de pe bulevardul Ştefan cel Mare. La Cahul cortul este amplasat pe bulevardul Victoriei 1, iar la Comrat – în preajma pieţei agricole.

Corturile vor putea adăposti persoanele care se află mai mult timp la frig, dar și oamenii fără adăpost. Scopul instalării acestora este de a reduce pericolul hipotermiei. Decizia privind instalarea punctelor de reabilitare a fost luată în ședința operativă de ieri, în cadrul Centrului Operațional de Dirijare în Situații Excepționale. Corturile vor funcționa 24 de ore pe parcursul zilelor cu temperaturi scăzute.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *