Playlist de adio pentru 2014 – Anul care m-a fumat, m-a băut și m-a drogat

vlad
Foto:Vlad Caluș, fondatorul Academy of Manliness, descrie anul 2014 prin 7 piese, PC: Vlad Caluș, arhiva personală

Anul 2014 poate fi descris prin diferiți termeni: colorat și vesel sau un an cu mici eșecuri. La acest articol, echipa #diez a discutat cu Vlad Caluș, fondatorul Academy of Manliness și unul dintre cei mai proactivi tineri din republică.

Vlad ne-a povestit despre succesele și suferințele din 2014, bineînțeles postând câte o piesă la temă. Citiți și ascultați cu plăcere muzica aleasă pentru playlistul de adio cu anul 2014. „Sincer, mi se pare cam copilăresc sau poate, din contra, mai matur, să faci totalizările anului în ultimele zile de decembrie, dar mi s-a ivit ocazia, care, bănuiesc, e una mai potrivită să vă zic despre 2014, ah da… am realizat că la sfârșit de an, sunt mai nostalgic.

Bărbatul ăsta e genial, inspiră, aș vrea să fie speaker la AoM, vreodată.

 

Sunt doar 7 piese, dar fiecare din ele caracterizează o stare anume pentru mine, unele semnifică reușitele frumoase, altele semnifică căderile și încercările de a te ridica, pentru că… probabil, anul ăsta a fost cel mai „trăsnit” vreodată.

 

Aș vrea să încercați fiecare din voi un exercițiu, ar putea fi exact în clipa asta, ar putea fi mai târziu, dar e important să fiți sinceri cu voi înșivă. Răspundeți la următoarele întrebări: care sunt oare 3 lucruri, anume 3, pentru care vă mândriți cel mai mult din 2014? Asta e una mai simplă.

Ați crezut că fără Vama? Găsesc răspunsuri la Chirilă, de fiecare dată când le caut, prin muzica lor.

 

Acum, care sunt cele 3 lucruri din 2014 pentru care vă pare rău cel mai mult? Îmi răspundeam la întrebarea asta momentan, dar simplu. Eu am alergat alerg după trecut, de parcă noi vreodată am prins trecutul? Ce ciudați suntem noi oamenii… îmi zic. Și merg mai departe.

 

„Aș vrea să fi făcut asta altfel…” Aud asta de atâtea mii de ori, pentru că ne pare rău de deciziile pe care le-am făcut odată și le simțim interminabil efectul acum. Dar ce ai fi făcut tu altfel? Realizez că n-aș fi făcut nimic altfel, deoarece unele decizii, pur și simplu, nu-mi aparțin.

 

Însă fiecare experiență ne modelează și ne caracterizează, ne face mai buni, cred că, bănuiesc, probabil, oare? Și poate, filozofii ăia, chiar au dreptate – se întâmplă ceva pentru că așa a fost să fie. Găsiți oamenii care contează pentru voi, exact în clipa asta și îmbrățișați-i, pentru că, indiferent de orice, oamenii sunt tot ceea ce avem noi.

Pentru că unele momente, au fost prea toxice și oamenii tot.

 

Ea, o să înțeleagă fiecare piesă.
Eu, o să-mi zic că a fost frumos și ne vedem în 2015.

Aici e clar, cred, ah nu… Mai e ceva, „M-ai fumat/M-ai băut/M-ai drogat.. De tine”

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *