Difuzarea unui nou film despre Moise a fost interzisă în Egipt

Bale_Thumb-1410284055873
Foto:Christian Bale a jucat rolul lui Moise în noua producție a lui Riddley Scott, PC: ign.com

Producția americană de film „Exodus: Gods and Kings” în regia lui Riddley Scott a fost interzisă în Egipt, din cauza că această țară consideră filmul o insultă istorică.

Egiptenii nu doresc să vadă cum strămoșii lor sunt pedepsiți de Dumnezeu în acest film. Maroc, la fel a interzis difuzarea filmului pe marile ecrane ale cinematografelor, anunță International Business Times.

În „Exodus: Gods and Kings”, rolul principal în joacă Christian Bale, iar subiectul e astfel: Moise (Bale) îi duce pe israeliți din Egipt, scăpând de cele 10 urgii. Să nu uităm că expunerile artistice ale lui Moise, Iisus sau profetul Mohamed sunt, la general vorbind, criticate de către religie, dacă nu interzise instantaneu de către stat.

Ministrul Culturii al Egiptului, Gaber Asfour, afirmă că „Exodus: Gods and Kings” este un film sionist. „Ffilmul oferă o persepctivă sionistă a istoriei și conține detalii nepotrivite”. De asemenea, există opinia că Moise este perceput de către poporul său nu ca profet, ci ca general, ceea ce este inacceptabil.

În Maroc, unul din motivele interdicției a fost faptul că eroii egipteni din film au fost jucați de către „actori albi din Vest”, spre exemplu Joel Edgerton a fost Pharaoh Rameses II, Sigourney Weaver a jucat-o pe Regina Tuya and Aaron Paul a fost liderul evreiesc Joshua.

Priviți mai jos trailerul filmului „Exodus: Gods and Kings”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *