14 cele mai populare slanguri dominante în anul 2014

slangmain
Foto:14 cele mai populare slanguri ale anului 2014, PC: noisey.vice.com

2014 poate fi descris nu doar prin produse tehnologice excepționale, branduri scumpe nou apărute sau piesele cele mai la modă. Din punct de vedere lingvistic, ar trebui accentuate și câteva cuvinte care au fost extrem de des utilizate în acest an.

Portalul Mashable a creat un top al celor mai populare slanguri ale anului 2014. Slangul este un limbaj convențional utilizat de anumite grupuri de oameni, fiind folosite pentru a fi la modă sau pentru a transmite un mesaj ascuns. Atât în online, cât și în viața de zi cu zi, cele mai populare slanguri au fost:

#1. Bae

 

slang1

Aacest cuvânt este noua versiune a termenilor baby say babe, ce ar fi traduse drept dragă.

 

#2. Budtender

 

8/31 Frost Brownies

Acest cuvânt provine de la bartender, ce înseamnă barman, însă, în cazul dat, acest barman te servește cu produse, ceaiuri, acadele și alte dulcegării ce conțin marijuana.

 

#3. Basic

 

slang3

Acest cuvânt desemnează un criteriu al look-ului tău: dacă stai în rând după latte-ul de dovleac la Starbucks, porți UGG-uri și nu asculți altceva decât Taylor Swift, atunci ești destul de basic.

 

#4. Vape

 

Elegant woman smoking e-cigarette with smoke wearing suit

Acesta este verbul care descrie procesul de inhalare și expirare a fumului unei țigări electronice. De asemenea, vape a primit statutul de cuvântul anului, potrivit Oxford Dictionary.

 

#5. On fleek

 

slang5

Această expresie poate fi tradusă drept bine pus la punct sau perfect. Expresia deseori este utilizată pentru a descrie părul sau sprâncenele, însă, de asemenea, poate fi folosită când ceva este foarte la modă.

 

#6. Hangry

 

slang6

Aceasta este combinația dintre hungry și angry, traduse drept flămând și furios, și noul adverb nu descrie altceva, decât furia ta când ești înfometat.

 

#7. Yeet!

 

slang8

Este un termen care exprimă fericirea și emoțiile pozitive și este utilizat când cineva înscrie trei puncte câștigătoare în timpul unui meci de basketball.

 

#8. Bye, Felicia

 

Expresia e utilizată când cineva, care nu are nici o importanță pentru tine, pleacă sau vrei să plece. Și importanța persoanei e într-atât de mică pentru tine, încât nu contează care e numele ei și pur și simplu îl schimbi în Felicia.

 

#9. Normcore

 

slang9

Acesta e un trend din fashion, care descrie modul de a purta haine care arată așa, mediu. Spre exemplu, dacă prietena ta poartă un tricou sau pulover alb și ghete obișnuite, arătând cât mai normal posibil, fără ca să iasă în evidență. atunci ea e normcore.

 

#10. #blessed

 

slang10

Unul din cele mai utilizate hash tag-uri se traduce drept binecuvântat. În 2014, o mulțime de lucruri au fost binecuvântate în online: cafeaua, diminețile, apusurile, zborul cu avionul, examenele, cărțile, și multe multe altele.

 

#11. Get Lit

 

slang11

Expresia dată înseamnă a se droga.

 

#12. Zero Chill

 

slang12

Această expresie descrie o situație ieșită de sub control sau o persoană care este iritant de supraemoționată.

 

#13. Turnt

 

slang13

Adverbul descrie starea de supraemoționare la un club sau la o petrecere, de obicei, importanța acestei stări fiind exagerată.

 

#14. Slay

 

slang14

Ăsta e un termen extrem de pozitiv, care înseamnă că ai obținut sau îndeplinit cu succes ceva ce ți-ai propus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *