(foto) Top cele mai spectaculoase havuzuri din lume

MoonlightRainbowFountain
Foto:PC: gopixpic.com

De-a lungul timpului, havuzurile din întreaga lume au devenit cele mai admirate elemente arhitecturale. De la bun început, havuzurile au fost concepute ca modele decorative de arhitectură, însă astăzi această construcţie a evoluat, pomenindu-ne de cele mai spectaculoase şi neobişnuite creaţii ale arhitectorilor.

#diez şi-a propus să facă un top cu cele mai neobişnuite, inovative, unice şi bizare havuzuri din întreaga lume. Vedeţi mai jos colecţia de explozii de lumină.

#1. Lumina lunii, Coreea de Sud

 

PC: gopixpic.com

Havuzul Moonlight Rainbow este amplasat pe un pod cu două nivele deasupra râului Hangang. Havuzul este construit pe cel mai lung pod din lume şi este recunoscut de către Cartea Recordurilor Guiness, cu 380 de jeturi de apă și o gamă orbitoare de lumini multicolore.

 

#2. Lotte World Musical, Coreea de Sud

 

PC: busancity.blogspot.com
PC: busancity.blogspot.com

Coreea de Sud este cunoscută pentru unul din cele mai adânci havuzuri din lume. Afișajul hi-tech încorporează concomitent sunetul, lumina, culoarea, iar pe fundal pot fi auzite peste 16 melodii diferite.

 

#3. Havuzul averii, Singapore

 

PC: www.serenityhealth.com
PC: serenityhealth.com

Havuzul este amplasat în faţa unui centru comercial din Singapore şi este nominalizat de Cartea Recordurilor Guiness ca fiind unul din cele mai mari havuzuri din anul 1998. Se întinde pe o suprafaţă de 1.683 metri şi are o înălţime de 13 metri. Ziua havuzul este deconectat, iar astfel, oamenii au posibilitatea să arunce monede în apă pentru a fi mai norocoşi.

 

#4. Havuzul Coroanei, Chicago

 

PC: sparc-design.com
PC: sparc-design.com

În Chicago se regăseşte unul din cele mai creative havuzuri. Acesta dispune de un granit negru care se reflectă în piscină, fiind poziționat între două turnuri care folosesc LED-uri pentru a afișa videouri digitale. Secvenţele video includ imagini cu cascade, dar cele mai populare sunt dotate cu fețele a o mie de locuitori din Chicago, care s-au oferit voluntari pentru proiect.

 

#5. Havuzul Dubai

 

PC: dviantart.com
PC: deviantart.com

Havuzul Dubai este amplasat în interiorul unui lac şi are cea mai complicată structură din lume. Cuprinde cinci inele de jeturi de apă, capabile să fotografieze de la înălţimea a 50 de etaje, fântâna este echipată cu 6.600 de LED-uri și 25 de proiectoare de culoare, care permit jeturilor de apă să afişeze diferite imagini.

 

#6. Havuzul Bellagio, Las Vegas

 

PC: secondglobe.com
PC: secondglobe.com

Este considerat havuzul cu cele mai scumpe investiţii. Lucrările au costat în jur de 40 milioane de dolari. Cuprinde o rețea de 1.200 de duze, 8.000 de metri de conducte și 4.500 de lumini. Apa eliberată din fântâni poate ajunge la înălţimea de 24 de etaje.

 

#7. Jet d’Eau, Elveţia

 

PC:  soothingwalls.com
PC: soothingwalls.com

Havuzul elveţian are capacitatea să şuteze apa la 140 de metri înălţime. În 1886 aceasta a fost o staţie hidraulică, care a fost construită pentru a oferi oamenilor apă de la Rhone. Din cauza neatenţiei inginerilor, în apă se forma presiune, aceştia fiind nevoiţi să construiască o supapă în centrul lacului.

 

#8. Aquanura, Norvegia

 

PC: wikipedia.org
PC: wikipedia.org

Norvegia se poate lăuda prin arhitectura sa deosebită. Havuzul cuprinde 200 de bazine de apă şi 900 de lumini, toate atașate la o structură de tip rețea, care produc zilnic spectacole de apă. Aquanura combină lumina, apa, focul și dispune de o coloană sonoră compusă de Orchestra Brabant. Acesta atrage 6.500 de spectatori pe zi.

 

#9. Havuzurile Longwood Gardens, Pensilvania

 

PC: panaramio.com
PC: panaramio.com

Aceste havuzuri funcţionează încă din 1931 şi propulsează circa 40.000 de litri de apă pe minut. Luminile colorate au fost adăugate mai târziu, iar izvoarele au fost pe deplin computerizate în 1984.

 

#10. Scioto Mile, Ohio

 

PC: wosu.org
PC: wosu.org

Situat în inima orașului Columbus, Scioto Mile este o oază urbană, care cuprinde mai mult de 145 de hectare de parcuri luxuriante. Este spectaculos prin înălţimea sa de 15.000 de metri pătraţi. Totodată, e cel mai mare perete de alpinism în aer liber din ţară, iar frumusețea liniștită atrage vizitatorii ca un magnet.

 

#11. Havuzul ceasornic din Kazanawa, Japonia

 

PC: flickr.com
PC: flickr.com

Acest ceas unic se află în afara gării din Japonia și este format dintr-o serie de fântâni mici, stabilite pe un fundal negru. Un sistem supapă hi-tech permite fântânii să se programeze pentru a afişa atât cifre, cât şi litere, într-o gamă de limbi.

 

#12. Havuzul Stavinsky, Paris

 

PC: panaramio.com
PC: panaramio.com

Havuzul Stavinsky cuprinde 16 sculpturi mecanice, inspirate de compozitorul Igor Stavinsky. Spectaculoase prin concepte specifice, reprezentate de izvoare ce includ cheia muzicală G, dragostea și moartea din timpul războiului și fauna sălbatică.

 

#13. Havuzul Swarovsky, Austria

 

PC: îpublic-domain-photos.org
PC: îpublic-domain-photos.org

Acest havuz poate fi găsit la Innsbruck, în muzeul Swarovski, a Worlds Crystal (Kristallweltenstrasse în germană). Reprezintă un cap acoperit de iarbă, prevăzut cu o duză și doi ochi mari, de cristal, care este, de fapt, intrarea în muzeu. Interiorul este acoperit cu bucăți de sticlă Swarovski, iar fondatorii muzeului o descriu ca pe cel mai mare caleidoscop din lume.

 

#14. Havuzul Robinet, Spania

 

PC: plus.google.com
PC: plus.google.com

Această fântână ciudată poate fi găsită în Santa Galdana, o insulă spaniolă pe nume Menorca. Cuprinde un jet gros de apă ascuns, dând impresia că robinetul este plutitor în aer.

Irina Gurdila

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *