Ei sunt studenții nominalizați la Gala Studenților Originari din Moldova 2014

collage
Foto:Studenții nominalizați la Gala Studenților Originari din Moldova 2014. PC: colaj #diez

Organizatorii Galei studenţilor originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova” au publicat lista studenţilor nominalizați pentru anul 2014.

Învingătorii din fiecare categorie vor fi anunțați pe data de 27 decembrie 2014, la Chișinău, în cadrul Galei Studenților Originari din Republica Moldova.

În competiție au fost incluse, în total, 147 de dosare din 26 de țări – Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Elveția, China, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Spania, SUA, Suedia, Turcia, Ungaria.

Preselecția celor 147 de dosare a fost asigurată de o echipă de tineri, laureați ai ediției I a Galei Studenților Originari din Republica Moldova, formată din Eugeniu Plămădeală, Victor Buza, Cristian Cerneanu, Dan Perciun, Mircea Călugăru, Alexei Zubarev, Eugen Ghilețchi.

Scopul general al proiectului este de a face cunoscute în Moldova rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate, prin conectarea diasporei moldovenești la comunitatea universitară din țară.

Iată nominalizările:

Europa Centrală și de Est Licență
#1. Pupazan Gheorghe
#2. Tecuci Ana-Maria
#3. Tiganu Irina

Europa Centrală și de Est Masterat
#1. Busuioc Sergiu
#2. Ermicioi Natalia
#3. Josan Stefan

Europa Centrală și de Est Doctorat
#1. Duminica Ivan
#2. Maticiuc Natalia
#3. Nagavciuc Viorica

Europa de Vest Licență
#1. Binzaru Anda
#2. Melnic Cristina
#3. Partachi Profir-Petru

Europa de Vest Masterat
#1. Cerbari Mihaela
#2. Chiselita Doina
#3. Revenco Diana

Europa de Vest Doctorat
#1. Gonta Cristina
#2. Paladi Irina
#3. Paladi Nicolae

SUA și Canada Licență
#1. Cheian Dinis
#2. Curmei Mihaela
#3. Erhan Alina

SUA și Canada Masterat
#1. Eni Mircea
#2. Ivanicichina Tatiana

Restul Lumii
#1. Istrati Mihai
#2. Ropot Ana

Arte
#1. Baltag Roman
#2. Cristea Ana
#3. Popescu Crina

Câștigătorii concursului vor fi selectați de Juriul concursului „Excelență Academică pentru Moldova”, din care fac parte: Stela Mocan, directoarea Centrului de Guvernare Electronică din Moldova; Alla Roșca, profesoară la Tulane University din SUA și la Universitatea de Stat din Moldova, Republica Moldova; Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei, Dorin Dușciac, viceministru al Mediului din Republica Moldova; Grigore Belostecinic, rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova; Victor Munteanu, directorul Programului Drept, Fundația Soros Moldova; Vitalie Sprînceană, doctorand la sociologie, George Mason Univerity, SUA.

Proiectul Gala Studenților Originari din Republica Moldova „Excelență Academică pentru Moldova” a fost lansat, în premieră, în anul 2013, de către Asociația Studenților Moldoveni din Franța „Jeunes Moldaves”, în parteneriat cu Biroul pentru relații cu diaspora. La prima ediția a concursului au participat 205 studenți moldoveni din 13 țări.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 27 decembrie, la Palatul Republicii, începând cu ora 17:00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *